torek, 1. februar 2011

Ni izziv...

...in tudi nagrade ne bo...vseeno pa rabim vaše sodelovanje ;-)

Danes zjutraj sem vstala z okusom gnoja v ustih...boleče grlo, zabasan nos, vročina in bolečine po celem telesu me spremljajo že cel dan...in nič ne kaže, da bo kaj bolje :(...u bistvu sem zdej še slabše, kot sem bila zjutrej :(

Torej...rabim nasvete, kaj vse naj si zmečem v glavo, da bom kujprec boljš...res nimam časa zbolet...sploh pa ne obležat!

Danes sm sicer večino dneva pod koutrom nafilana z AspiriniC...ampak ne morem bit več dolgo-mam še cel kup dela.....

Jutr grem v akcijo po zalogo potrebščin...tako tistih za domačo lekarno, kot tistih kemičnih...kaj poooooomaaaagaaaaaa???????

Sanza in Gumbi vem da sta lani povedale en recept s prekuhanim šnopsom...kuko točno že gre?...da bo efekt še kej drugačen, kot pijanost?!? :P

HVALA! že v naprej za vsak nasvet, ki mi bo pomagal!

15 komentarjev:

  1. Ooo, evo še ena se nam je pridružila! A ni luštno...grrr. Za zamašen nos meni pomaga Operil, boleče grlo me mine po enem dnevu, pa ni važno, kaj konzumiram. Glede na vse tvoje znake je čas za zdravnika!!! Najbrž bo kar gripa, kjer pomaga staromodno počivanje (ni samo za stare mame)!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Počivaj in se čim prej pozdravi!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. In ti praviš, da ni izziv???:):):) Ti, ki ti vse rata, pa daj iz bolanega človeka naredi zdravega!!!To je mega izziv!!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Aja,pa čimprej usposobi svoje nehvaležno in neposlušno, boleče in ubogo telo.Mislim, pozdravi se hitro!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  5. bejbi pod odejo .. ni druge, to je treba odležat, posluši mene, sem cel dan med dohtarji, pa se me kaka modrost, prime.
    držim pesti, da ni gripa, če pa je, se pa sprijazni in počivaj, veliko tekočine, med, limona .. za nos je najbolje če si kar fizološko špricaš v nos in spihaš, ne škodi in je učinkovita, za grlo pa grgranje žajbla, slane vod .. ogabno do konca ampak nuca, ker razkuži ..
    šnopc pa pol ko boš že ok ..
    pa pridna bodi in ubogaj ;)))))

    OdgovoriIzbriši
  6. Se pridružujem Čarovničkinem mnenju:Nimaš kej,pride tko.Žajbl ogaben, ampak de best.:)drgač ti pa ostane sam še dohtar.

    OdgovoriIzbriši
  7. Aja mogoče tantum verde pastile,sam če je kej hujšga ne bo nč.Probi:)

    OdgovoriIzbriši
  8. No, ker še nobena ni tega napisala, ti bom pa jaz: česen! Ja, iiiih! Saj vem. A je naravni antibiotik. Če je grlo vneto, kar začutiš, ko te zapeče, ko ga poješ.Tudi temperaturo zbije. Jaz ga ne morem samega, zato ga stisnem v jogurt, ki je prav tako dober za takšna bolana stanja. 3 stroke na dan poješ brez problema.Pomaga, preverjeno!
    Veliko sreče (in zdravja).♥

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja, tršica, nič dobro ti tole ne kaže :( Kot so druge napisale: fejst se filat s fiziološko, česen, navaden jogurt, veliko tekočine, kivi,... Izogibaj se mleka, riža in banane, ker baje še bolj zabašejo.

    OdgovoriIzbriši
  10. Hitre zadeve kot so kaki Coldrexi te bodo sicer verjetno postavili na noge, ampak vprašanje je, če te ne bo prej ko slej spet vrglo. Enkrat boš mogla odležat. Drugače pa je tisti recept, vsaj od moje mame tak, da raztopiš nad ognjem sladkor, da skaramelizira, dodaš štamperl šnopsa in nato 2 dcl vode. Dobra za prehlad je kakšna lipa in tudi bezeg, po možnosti ne v vrečki. In to je treba potem spit čim bolj toplo in po požirkih. Samo ne 10x na dan :))) Ponavadi je dovolj 1x in te pošteno zagreje in te prisili v švicanje :))))

    OdgovoriIzbriši
  11. Pravzaprav si se postavila pred težak izziv. Če RES MORAŠ (= če je skoraj življenjsko pomembno) ostat na nogah še dan ali dva, potem se našopaj s Coldrexi in podobnim, ampak potem pa nujno pojdi v posteljo in pusti svojemu bolnemu telesu, da ozdravi.

    Odpornost si lahko na hitro okrepiš z vitaminsko-mineralnimi preparati (čim več vitaminov in mineralov v eni tableti), vendar pa to ne pomeni, da boš takoj bolje, ampak le, da boš lažje okrevala.

    S prebolevanjem bolezni "na nogah" si pa preverjeno zakuhaš še kako hujšo zadevo (pljučnice ipd.), ki te hočeš-nočeš položi v posteljo za več tednov.

    Torej marš ležat in pit čajčke in se pustit crkljat, če le gre.

    OdgovoriIzbriši
  12. Mene je nazadnje k sebi spravil ta recept.Sliši se malo futuristično in nevem še kaj ampak pomaga.
    Na vsaki dve uri spiješ eno žličko ricinusovega olja, vmesno uro pa spiješ kozarec vode v kateri raztopiš abskorbinsko kislino (c vitamin).Kislino raztopiš tako, da jo 6 minut mešaš in sicer po eno minuto v levo stran in eno minuto v desno stran (tako informiraš raztopino. Proti katarju pa pomaga čaj iz lotusove korenine-ki ga spiješ na tešče zjutraj.

    OdgovoriIzbriši
  13. nimam pojma o šnopskih, tabletah, napitkih in napojih... sodelovala bom pa vseeno - držala bom pestke, da se čim prej skoplješ izpod kovtra - tud to pamaga.
    :*

    OdgovoriIzbriši
  14. Nič nisi napisala, katere strupe si potem uporabila, da je pomagalo.

    OdgovoriIzbriši
  15. evo... šnopcova rcnija, je tudi Vladuška že neki podobnega napisala...

    Sladkor (3 velke žlice) karameliziraš, zaliješ z 1 dcl vode, ko zavre, dodaš 1,5 dcl šnopsa :-), dodaš še 2 žlici sladkorja oz. po okusu, spiješ še dokler je vroče/toplo. To je bolj "zdravilo", ki te prijetno pogreje in odžene dodatne viruske :-))

    Probaj pa vsaj en mičken počivat, da res ne stakneš kaj hujšega,... drži se.

    Sem pa bila pretekle dni v podobnem stanju, visoka vročina in diagnoza sum na pljučnico, tako da sem mogla svoj del enostavno odležat. Sem pa v lekarni dobila ImmunoGran (pomaga ubraniti bolezen in lažje premaga okužbo) tako piše :-) in jst sm v tistem trenutku vse verjela in zadevščino pridno pila dober teden.
    Seveda poleg antibiotikov, žal ni šlo brez.

    Upam, da tale ne izziv pomaga in se kmalu počutiš bolje.

    OdgovoriIzbriši