petek, 26. april 2013

Whatever..whenever...

BOH...


oziroma Stekleničke upanja Slovenije, so še žive...še se delajo in bolniki jih še dobivajo...le medijsko se več ne pojavljajo, ker je dosedanje pojavljanje doseglo svoj namen ;-)
Bottles of Hope in Slovenia are still alive ... still be produced and patients are still receiving them ... only media are no longer included, because the previous occurrence achieved its purpose ;-)
Danes grem na Jesenice, na njihov Protibolečinski ambulantni oddelek, kjer so se odločili, da jih bodo izdelovali sami in s tem poskrbeli za potrebe bolnišnice Jesenice. Maja pripravlajo tudi dogodek v Radovljici o katerem vam bom kmalu napisala kaj več ;-)
Today I'm going to Jesenice. Their Anti pain outpatient department is decided that they themselves will be create Bottles of Hope, and take care of the needs for the hospital Jesenice. In May they will prepared the event in Radovljica, about which I'll write more soon;-)
Vesela, sem da se naš vloženi trud tako lepo razvija...da se je ideja o samooskrbovanju razvila do te mere, da je vsako leto kakšna organizacija več, ki poskrbi za paciente v svojem okolišu...in se potreba po izdelanih stekleničkah, kljub naraščanju pacientov, manjša.
I am so glad  that our efforts made so beautiful response...it's nice to see that the idea of self-care is developing...that each year join us some new organization, which cater to patients in their neighborhood ... and the need for creating Bottles of hope is each year lower, despite the growing numbers of patients.

Ena takih organizacij, že par let zelo dejavnih v svojem okolju, so  VDCja Koper-enota Sežana z svojimi oskrbovanci, pod vodstvom ga. Milene Živec! Njihove pridne roke vsako leto naredijo skrbno in natančno narejene male umetnine, ki so jih pacineti Obalnega onkološkega društva zelo veseli. Hvala vam!




One of these organizations who are very active in their environment are residents of VDC Koper-unit Sežana, led by ms.Milena Živec! Their hardworking hands, each year make careful and detailed artwork in Bottles of hope, which they are donating to a Coastal Cancer Society .Thank you!

4 komentarji:

  1. Neverjetno lepo! hvala bogu, da obstaja še nekdo, ki ne misli v teh časih samo nase. pohvalno. lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, res je Mojca...malo jih je...nekaj pa se jih še najde, ki z veseljem polepšajo dan popolnim neznancem z malo pozornostjo ;-)

      Izbriši
  2. Super! Tudi jaz vsake toliko naredim kakšno, predvsem otroške rada delam. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Suzi tvoje čudovite Stekleničke so osrečile že veliko malih bolnikov...hvala, da sodeluješ že vsa leta!

      Izbriši