ponedeljek, 8. april 2013

Food for new thought

FB skupina Slovenski Polymer clay ustvarjalci ...


...po vseh teh dneh sivine, cveti v odtenkih vijole, kar je tam to tema tokratnega izziva. Zato naj bo za spremembo še moj blog malo vijoličast :P (BTW: pravila za udeležbo na izzivu si lahko preberete TUKAJ , lahko pa se nam tudi le pridružite v skupino)
After all these gray days, our page of  Slovenian polymer clay artist on FB is flowering in shades of purple, which is the theme of our challenge. So let it be for change in purple also my blog.


Ko sem take, z odtenki opremljene slike, prvič videla na Pinterest-u, sem si jih pričela zlagat v mapico...
When I first saw these type of image (equipped with shades of colors) on Pinterest, I immediately started to collect them in my folder there.  







...danes pa sem na blogu pri Lindly Haunani našla link, do orodja Chip it!, ki vam na vašo sliko doda odtenke barv na fotografiji :-) Hvala Lindly! Kolk dobr!!!!!
Today when I was reading the blog of Lindly Haunani, I find  that she share a link of Sherwin Williams new color tool called “Chip It! Once is installed on your toolbar it can be used to generate a set of paint color chips from a palette of 1500 colors from a picture of your choosing on the web. Thanx dear Lindly!




Nobena zgoraj prikazana fotografija ni v moji lasti, so samo sposojene iz neta.





Tale pripomoček se mi zdi sila uporaben pri ustvarjanju, pa vam?
This tool I find useful for all sorts of crafting, did you?

4 komentarji:

  1. Ooo, Klavdija, super za tale nadvse dobrodošel pripomoček. Hvala, ker deliš z nami.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Z veseljem Helena, upam da ti pride kaj prav...po moje je pripomoček sila uporaben pri iskanju odtenkov...recmo, jaz bi ga ponucala pri delanju klobas...čestitkarce pa najbrž pri barvanju oz. sestavljanju čestitk...pa za izzive je fajn, ko lažje določiš barve izziva...mah veliko je možnosti ;-)

      Izbriši
  2. Ja, jaz sem ga tudi odkrila pred kratkim in mi je noro vsec. Je pa fora, da sem na koncu po nekaj poskusih ugotovila, da izbiram fotografije z bolj ali ne istimi odtenki :) Tezko je it preko sebe in izbirat neke druge barve :))) Te vijole so odlicne.

    OdgovoriIzbriši
  3. Joj, Vladuška ne govor...veš kake muke sem imela sama, ko sem vaskič in vedno uspela še iz tako pisanih barv mutit in mešat, ter dodajat patine tako dolgo, dokler nisem dobila nekaj podobnega vojaško zeleni in odtenke v rjavi :))) Po moje sem naraven talent, ki uspe iz roza, rumene in oranžne dobit vojaško zeleno :)))

    OdgovoriIzbriši