petek, 29. julij 2011

Pravljične urice...4.del

Ja, spet  je na vrsti naša pravljica...ponovno se udobno namestite ter pozorno poslušajte ;-)

Predno vam pričnem pripovedovati naprej, naj napišem le še krajše opozorilo: 

Ob poslušanju današnjega dela raje odložite vse ostre predmete, v bližini vaših tipkovnic naj ne bo tekočih substanc in če imete visok pritisk vam priporočam da vzemite kako pomirjevalo, ker vam bo današnji del pravljice pritisk le še  povečal ;-)


No pa začnimo :P


Kljub vsem tem spominom in kljub vsem na novo porajanim vprašanjem, naša blontna Naivka ni mogla verjet, da bi bilo v njenem kraljestvu lahko kaj zelo narobe. Ni verjela, da bi njena dobra spletična Srebrnačrnolaska lahko naredila kaj grdega, da bi spletična hotela njej kaj slabega.

Blontna bedakinja Naivka, se je kljub vsem alarmom, kljub tuljenju njene intuicije, prepričala, da ima pri vsem skupaj sigurno prste vmes le ga. Pomota oz. njen mož Nesporazum...da sigurno ni nič hudega in da je pač ga. Pravljičarka verjetno spet kaj narobe razumela.

Ker spletične Srebrnečrnolaske ni mogla poklicati, ji je poslala sporočilo in jo obvestila, da se je ga. Pravljičarka oglasila njej, ter ji priložila sporočilo od ga. Pravljičarke. Naivka je prosila spletično, da ji sporočilo prevede, takoj ko bo lahko, takrat ko se vrne v njeno kraljestvo.

Ko se je spletična tisto noč vrnila, jo je njen g.Mobi poklical in sporočilo je prevedla Naivki. Natresla ji je cel kup lepih besed, pisanih pohval, skorajšnjih dogovorov..vendar prevod ni vseboval ključnega stavka sporočila! 
V prevodu spletične niti z besedico ni bila omenjena skrb ga. Pravljičarke!
Naivka je bila takrat tiho, spletični ni omenila, da ve da je vsebina sporočila malo drugačna, da ima tudi pomembno sporočilo…takrat je Naivka vedela, da je nekaj RES pošteno narobe.

Minilo je še neskončno veliko sekund, kar nekaj minut...in celo kak dan, predno je Naivki njen g.Mail sporočil, da ji je prinesel vsa sporočila od ga. Pravljičarke.

Naša Naivka je takoj poklicala vse svoje sluge na pomoč in vsem trem: GPrevajalniku, g. Wordu in Babelfishu, dala v branje vsa sporočila, ki ji jih je tisto jutro prejela.

Ko so sluge naši blontni Naivki prebrali vsa sporočila, jo je zadela ogromna krogla, ki jo je izstrelil top Resnica.
 Prav v sredino čela, na sredini njenega bedastega, blontnega, preveč zaupljivega čela je krogla naredila ogromno luknjo, kamor bi lahko namontirali rogove cele črede najbolj plemenskih oslov iz njenega kraljestva. 

Namreč vsa sporočila, ki jih je spletična kmalu po prvem sporočilu poslala ga. Pravljičarki, v resnici sploh niso imela več vsebine, ki jo je »poznala« Naivka!

Glavna tema sporočil ni bila Naivka in dogovarjanje okoli njene pravljice. Večina sporočil je bila veliko daljša in so govorila le o tem kako bi spletična Srebrnačrnolaska bolje odigrala glavno vlogo. Spletična je od tistega sporočila, ki ga je ga. Pravljičarka napisala, da za njo nima pravljice, postala ekspert tudi na področju naše Naivke.

V teh sporočilih, je Naivka našla podatek, ki ga ji je spletična po nesreči bleknila tistega jutra, videla je zakaj je spletična tistega večera tako vehementno opletala z scenarijem, saj ga je točno takega že poslala ga. Pravljičarki…videla je tudi zakaj so spletičnine dolgoletne želje dobile formo hipnih odločitev, saj so te odločitve imele veliko vlogo v predstavitvi profesionalnosti spletične Srebrnečrnolaske.
Iz sporočil je bruhala le še spletičnina profesionalnost, njena sposobnost in njena prednost pred Naivkinimi vrlinami. Spletična je sebe opisovala kot vseveda, ki ga vse ustvarjalne trgovine v Sloveniji poznajo in vabijo k sodelovanju...opisovala se je kot strašno poznano osebo v Sloveniji, z zelo dobrimi vezami v vseh firmah po Sloveniji, ki imajo ustvarjalni material. V enem zadnjih sporočil, se je celo obregnila na Naivkine delavnice, češ da to Naivka počne popolnoma neprofesionalno, le za mizo svoje kuhinje?!?
Spletična se je prikazovala kot velikodušna profesionalka, ki je tako dobra, da bi zaslužek od glavne vloge delila celo z našo blontno Naivko.
Vse kar je ostalo od dogovarjanja okoli Naivkine pravljice je bilo skoraj le samo še naslov sporočil in pa začetek vsakega sporočila, kjer je pisalo da se Naivka z vsem, kar spletična piše, strinja!
Posod je pisalo da se Naivka z vsem strinja!!!!

Naivka je ob vsem šoku  lahko le kriknila :
"KWAAAAAA??????????"







Tako...pa je naše tokratne pravljične urice spet konec :P


Še malo pojasnilce Anonimnemu:
Odločila sem se, da RES popolnoma prekinem kakršno koli komunikacijo...zato, na tvoje komentarje ne pričakuj več mojih odgovorov...v primeru, da se bodo kometarji brez podpisa nadaljevali, jih bom pričela brisati ;-)
Pa lep dopust še naprej ti želim Anonimni ;-)

8 komentarjev:

  1. Hm, jaz samo upam, da bodo imele te pravljične urice dober konec. Ker berejo se res superduper in se celo nasmehnem zraven (res imaš fajn slog pisanja), ampak je zadaj zelo grenak priokus :S
    Držim pesti za Naivko.

    OdgovoriIzbriši
  2. Neža...hvala, za pohvalo sloga. Vsebina pravljice je pa pač grenkokislasladka...zato imaš najbrž tak priokus :P...pred koncem bo pa treba še kdaj v mojo knjižnico, na pravljično urico prit ;-)

    OdgovoriIzbriši
  3. rogove plemenskih oslov :))))))))))) oprosti... ampak ta je pa krona :)))))

    mimo režanja tvojim domislicam... stvar dobiva podobo in obliko, da ne govorim o vsebini, ki bi je bil vesel sam g. Filmobajtar Špilberg. ob branju se človek križa, smeji, kocini, bulji, zgraža in na koncu tudi sam izdavi samo : KWAAAAAAAAAAA???

    OdgovoriIzbriši
  4. Mojca-mka...hvala!
    Te popolnoma razumem...čez podobne občutke sem kravsljala tudi sama, ko sem vsebino Moje pravljice prvič brala :))))

    OdgovoriIzbriši
  5. Joj Klavdija, čitavo jutro na poslu zirkam u reader, da vidim jel' ubačen 4. dio, konačno sam dočekala. Onaj čvor u želucu je sve veći. Iako sam u životu imala priliku već svašta čuti i doživjeti i imam običaj reći da me ništa više ne može iznenaditi, možda doista iznenaditi ne može, ali začvorati želudac stvarno može. Imam osjećaj da drugi čitaoci tvog bloga znaju o kome je riječ, meni je koliko god, ( žensko sam, ako ništa drugo ;) , bila znatiželjna, možda i drago što ne znam o kome se radi. A da se netko negdje gadno češe očito je, jer je uzeo odvjetnika g. Anonimnog :) A upravo je jadno kojom se logikom Srebrnočrnolaska i odvjetnik služe: samo ti pričaj i upozoravaj, budala i dobar dva brata, uvijek će postojati naivci koje će takvi poput nas preveslati. STRAŠNO!
    I ne znam jesi li osim ove koja ima svoju specifičnu namjenu ikada pisala priče, ali možda bi doista trebala o tome ozbiljno razmisliti. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Tadeja...tudi zase sem mislila da sem načitana in da poznam vse možne oblike leposlovja po svetu. Pa jih očitno nisem. Ravno zato sem se odločila, ko sem prebrala to pravljico, da jo moram deliti z vsemi vami. Ker če je vsebina te pravljice tako zelo presenetila mene, verjamem da bi lahko presenetila še koga od vas.
    Mogoče pa boš kdaj le našla neznanko v tej enačbi in seštela 1+1 ;-)
    Nisem razmišljala o pisanju...enostavno nisem ker že tako nimam dovolj časa za vse kar bi rada počela :)))Hvala ti ;-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Spoštovana! Več kot očitno ste me z nekom zamenjali. Pa nič ne de... Jaz sem na vas in na vaš blog naletela slučajno, ko sem iskala nekoga, ki se ukvarja s fimo maso in bi bil pripravljen svoje znanje v obliki kakšne delavnice, deliti z mano. In potem je bilo na vašem blogu prvo, kar sem videla, tale vaša pravljica... Žal mi je, da sem vas tako razburila, ampak meni se je taka "pravljica" v preteklosti že zgodila in sem ne kriva ne dolžna v dobri veri, da nekomu delam uslugo in nekaj dobrega, bila na koncu jaz "spletična karkoližeje". In zato pravim, da je vedno treba poslušati tudi drugo stran! Če pa se vam to zdi žaljivo in nesramno z moje strani, pa komentar mirno odstranite! P.s. Svojega imena pa nisem uporabila, ker se mi za to zgodbo ni zdelo potrebno... Pa lep pozdrav in hvala za lepe želje glede dopusta, vendar žal letos ostajam brez njega...

    OdgovoriIzbriši
  8. Tina...zanimivo, da vam je ob iskanju informacij o delavnicah vrglo ven pravljico...ajej:(
    Drugače pa ne se bat, sploh me niste razburila-če ste podobno pravljico doživela, potem veste, da se po njih prag razdrženosti drastično dvigne in take malnkosti niti ne pridejo do reakcije :P

    Na Blogu (ali pa kjerkoli drugje), se ljudje ponavadi pod svoje komentarje podpišemo...pa ni hec v potrebi po podpisu, hec je osnovni kulturi komuniciranja :P

    Kar se pa pravljice tiče...upam, da vam je jasno, da tukaj ni govora o:"...sem ne kriva ne dolžna v dobri veri, da nekomu delam uslugo in nekaj dobrega, bila na koncu jaz "spletična karkoližeje"..."
    Ker v Moji pravljici bi bla Naivka lahko hvaležna, da je spletična hodila po njej, le v primeru da bi pravljica govorila o tajski masaži :P

    Vse lepo še naprej...pa tudi, če ne na dopustu :)))

    OdgovoriIzbriši