ponedeljek, 25. julij 2011

Pravljična urica...2 del

Vas zanima kako gre pravljica naprej?

Ja?

Udobno se namestite in pozorno poslušajte...

Naša blontna Naivka je torej  tuhtala, tuhtala in tuhtala.
Pa se je vmes zrajtala, da ji mogoče lahko pomaga njen g.Mobi z svojimi poznanstvi.
Mobi ji je priklical kar nekaj znancev in prijateljev, ki mogoče malo bolj pogosto gledajo Tv nadaljevanke oz. so se jezika ga. Pravljičarke naučili na počitnicah, morda celo v šoli. Naenkrat je Naivka zagledala njeno ime! Ime dekleta, ki je bila nekoč najlepša v naši deželi in od nedavnega točno ta jezik obvlada v nulo. Poslala ji je drobceno sporočilca z prošnjo...in lepotička ji je prevedla to tako pomembno sporočilo od ga. Pravljičarke, ki je zgledalo res točno tako, kot zgledajo vsa pomembna sporočila.
Ko je naša Naivka prejela prevod sporočila, se je pri vsaki prebrani besedi posebaj zahvaljevala unemutamgor, da ima na svoji glavi namontirana tudi ušesa. Ker, če ušes nebi imela bi se ji, glava razpolovila na pol :)))
Ko je Naivka prišla do zadnje pike, jo je ponovno katapultiralo iz stola, ponovno ji je srce zaigralo, kri ji je butnila v glavo in svojega veselja ni in ni mogla skriti. Od sreče je cepetala z nožicami in usta so se ji zamrznila kot na Batmanovem Yokerju. En sam, od ušesa do ušesa velik, nasmeh jo je bil!

Ko se je Naivka psihično pripravljala, da bo sama odgovorila na to tako posebno pomembno sporočilo v njenem življenju, jo je g. Mobi opozoril, da jo kliče spletična Srebrnačrnolaska.
Ker je bila naša Naivka še vedno močno, močno in še bolj močno navdušena, je seveda takoj sčvekala spletični kaj se ji dogaja in kako je navdušena...in kaj to pomeni za njeno nadaljno kariero...in kako je svet lep...in kako je v dvomih, kako ji čez možgane vrta vprašanje:" Pa kako da je ga. Pravljičarka izbrala ravno mene?" ....in da sredi noči sliši ptičje petje in čuti toploto sonca...
Takrat, ravno takrat ko je iz naše Naivke bruhalo, kot voda bruha čez Niagarske slapove...takrat jo je spletična spomnila, da tudi ona ta jezik zna. Spletična je bila takoj pripravljena Naivki prevajati, ji pomagati pri komunikaciji...in bila zelo vesela za našo Naivko in ponujeno ji vlogo v pravljici.

Naivka je spletično Srebrnočrnolasko sprejemala tako kot je, niso ji bile vse njene lastnosti všeč...ampak naša Naivka taka je: kadar koga sprejme v svoje kraljestvo, ga sprejme z vsemi njegovimi dobrimi in slabimi lastnostmi, z vsemi njegovimi potovalkami vred.

Srebrnačrnolaska je na vrata Naivkinega kraljestva pred časom potrkala na prav poseben način, na način katerega Naivka v njenem življenju princeske ni bila vajena. Podarila ji je ogromno starega odvečnega materiala, ki bi drugače romalo v smeti...za Naivko pa je bil ta material cel zaklad in ji je naredil božič sredi leta. Spletična se je počasi trdno zavlekla v Naivkino kožo kot klop, ki ga sprva niti ne opaziš...dokler te ne začne srbeti...takrat pa ga že težko odstraniš.
Naivka je vedela, da se bo zaradi vseh podarjenih stvari, ki ji jih je spletična dala, vedno počutila nekaj dolžno...zato je za spletičnine želje vedno našla čas, ji bila na voljo za brainstorminge (iz enega so se rodile pohvale v Pragi), za kazanje kakih tehnik, molčala je ko si je prerisala "ribico", zamolčala je njene grde obsodbe drugih...naša Naivka, je bila velikokrat preveč potrpežljiva, preveč dobra in bila je  tiho, tudi takrat ko sploh nebi smela biti tiho.
Tudi sedaj je Naivka sama ponudila spletični Srebrničrnolaski, da ga. Pravljičarki pri naslednjem sporočilu predstavi svoje delo, svoje znanje, ker nikoli ne veš...mogoče pa lahko ga. Pravljičarka napiše kako pravljico tudi zanjo.
Naivka je bila tudi žalostna z spletično, ko je ga. Pravljičarka odgovorila, da so spletičine stvari zelo lepe, ampak da jo ne zanimajo in da za njo zaenkrat nima pravljice.

Naivka niti v najbolj odpuljenih morastih sanja ni pričakovala, da se lahko zgodi kar se je potem zgodilo....

Tako, toliko za enkrat...več na naslednji pravljični urici :P

12 komentarjev:

 1. Uhh.. kot kaže, nas je dosti, ki ne vemo, kaj komentirat.
  Me pa ne preseneča več nič, sem videla kar dosti ustvarjalnosti pri metanju polen pod noge, rovarjenju za hrbtom, kopiranju tujih izdelkov in prodajanju pod svojim imenom... Res me ne preseneti več nič. Žal :(
  Verjamem pa, da se sčasoma vse zgliha.. slej ko prej se ti vrne vse, kar si storil drugim, dobro in slabo.

  OdgovoriIzbriši
 2. Hm,tole se pa vse bolj v nek napet roman bere.

  Nestrpno čakam nadaljevanje.

  lp

  OdgovoriIzbriši
 3. Sonja...Vidiš mene je pa zgodba te pravljice presenetila,šokirala...zelo!
  Najbrž gledam na svet s takimi očmi, kot ga vidim...najbrž ne vidim in ne pričakujem nič slabega, ker drugim nočem nič slabega...in živim v iluzonističnem svetu, ko mala Naivka v svojem kraljestvu ;-)...v karmo pa tudi sama vsak dan bolj verjamem, zato pa pravim:"Ima boga!"

  Valentina...ja, sej sem napisala da ima ta pravljica tudi prvine znanstvene fantastike :P...žal mi je samo, ker se taka "pravljica" lahko zgodi še komu...zato, kot opozorilo, jo tudi pišem ;-)

  OdgovoriIzbriši
 4. Vsi smo mi po malem ta Naivka in tako zelo sem firbčna kaj bo napletla ta spletična Srebrnočrnolaska. Tole ne bo dobro, napeto pa je kot štrumpfpantl :))) Bom kar tule počakala nadaljevanje :)

  OdgovoriIzbriši
 5. Vladuška...hahahaha, ne čakat pred monitorjem no:P...v tej bralnici pravljične urice niso vsak dan :D...mi je všeč da ti je štrupanteljsko na-peto, naslednjič bo tud na-šesto...hahahaha

  OdgovoriIzbriši
 6. Oglaša se še ena naivna... Po karakterju povsem sorodna tejle tvoji Naivki. Itak, da so vsi pošteni in odkriti, itaaaaak, da želijo samo dobro... Malo sutra!
  No tale medklic ni spadal v pravljico... V kateri, ne dvomim, ne bo izostal konec, kot pravljici pritiče - princeska bo srečno ujela svojo Pravljico in se zazibala v njenem naročju v zaslužene Pravljične dni, spletična pa bo fasala vsaj pranger, če ne grmade. Tko!

  OdgovoriIzbriši
 7. Mojca-mka...da zveš kako gre pravljica naprej boš morala počakati na naslednjo pravnično urico :P...mi je pa tvoja interpretacija konca kar všeč :)))

  OdgovoriIzbriši
 8. ha, zanimivo bi bilo slišati še ostale "pravljice"

  OdgovoriIzbriši
 9. Anonimni...Ja! se strinam...če imaš tudi ti kako svojo pravljico, bi bilo fino da jo napišeš? Za nas, ki smo kot Naivke, bodo vsa opozorila na ljudi kakršna je spletična Srebrnačrnolaska še kako prav prišla! :) (PS: pa pošlji nam link, ko boš svojo pravljico spisala, da jo bomo lahko vse Naivke prebrale :P)

  OdgovoriIzbriši
 10. Star pregovor pravi "Vsaka metla ima dva konca" in tokrat bo ta neugoden konec sigurno namenjen Srebrnočrnolaski... Zakaj pravim tako, zato ker tudi v pravljicah zlo nikoli ne zmaga... Kakorkoli nestrpno (kot Vladka našesto) pričakujem nadaljevanje pravljice (s srečnim koncem), tebi pa polagam na dušo in srce - verjemi v zakon gravitacije - zlo je težko in zato hitreje potone♥ Želim ti najboljše, konec koncev - ti imaš dar, in dar je to kar želi Pravljičarka (se morda motim?)

  OdgovoriIzbriši
 11. Andreja...ja, res je vsaka palca ima 2 konca ;-) Kako neugoden bo konec za spletično ne vem (me v bistvu nič okoli nje več ne zanima, zato me tudi to ne)...vem le, da boš morala počakat,vsaj na 3 del pravljice (lahko ti edino povem, da se ne motiš :)

  OdgovoriIzbriši
 12. pozdravljena, ga. klavdija! mogoče se v zgornjem komentarju nisem povsem dobro izrazila, ko sem napisala, da bi bilo potrebno slišati tudi ostale pravljice. želela sem povedati, da ta "pravljica" več kot očitno ni pravljica, ampak zelo konkretna zgodba. vendar moram reči, da me je življenje naučilo, da je kot tretja oseba v sporu VEDNO potrebno poslušati tudi drugi dve (tri, štiri...) strani, ker ljudje smo pač taki (in verjamem, da niste nobena izjema), da stvari radi interpretiramo malo po svoje. zato bi bilo zanimivo slišati tudi drugo in v tem primeru tudi trejo stran te zgodbe. upam staviti, da bi se razlikovale od vaše... pa še en nasvet (čeprav v takih primerih to ni najbolj pametno, pa vendar...) ko se odločiš, da z nekom opraviš, z njim opravi! pusti ga pri miru! delaj se, da ne obstaja... to, nekakšno javno pranje umazanega perila nikomur ne koristi, še najmanj pa vam samim, saj če nič drugega, ste vsakič, ko se spomnite neljubega dogodka, slabe volje. pač ste bogatejši za življenjsko modrost, vendar življenje teče dalje... kar pa zadeva to, da se bodo druge "princese naivke" iz tega kaj naučile, pa mislim, da vam je jasno, da se ne bodo! ker naivni ljudje ste pač naivni in nobena še tako grda zgodba tega ne bo spremenila. pa brez zamere!

  OdgovoriIzbriši