sreda, 27. julij 2011

Pravljična urica...3.del

 Tako je, spet je čas da se udobno namestite in pazljivo poslušate nadaljevanje ;-)




Še predno pa vam povem nadaljevanje Moje pravljice, bi rada še nekaj poudarila!

Izjavljam: 
VSE OSEBE in VSA njihova IMENA v pravljici z naslovom Moja pravljica, 
SO IZMIŠLJENA.  
Vsakršna podobnost z resničnimi dogodki in resničnimi osebami je zgolj nenamerna in slučajna. JAZ vsebino Moje pravljice LE PRIPOVEDUJEM. 
Domislil in naredil  jo je, na osnovi svoje bujne domišljije avtor,  ki se podpisuje 
z psevdonimom g. Moje Življenje.
Klavdija Kurent

Tako, upam, da je zdaj vsem vse jasno!

To sem napisala zato, da se vse princeske Naivke in vse spletične Srebrnečrnolaske, ki ste se v Moji pravljici mogoče našle, ne boste več počutile tako zelo javno izpostavljene in vam ne bo več treba grozit z vašimi zmaji Čuvaji, ki da znajo tako zelo, zelo, zelo velike ognje zakonov bruhat.



Torej gremo naprej?
Ja?


No, našpičite svoja ušeska in dobro poslušajte :P






Po prvem sporočilu, ki ga je spletična v Naivkinem imenu poslala...se je vse pričelo dogajati po nekem  periodičnemu sistemu, nekemu pričakovanemu zaporedju. Sporočila je g. Mail prenašal sem in tja, ga Komunikacija je večinoma nemoteno tekla svoje kroge...in vsak prevod spletične je za Naivko vseboval besede obarvane v celotno paleto mavrice, vse je bilo super in lepo.Za našo princesko Naivko se je njen že tako lep svet spremenil, v njenem kraljestvu je bilo vsak dan več dišečih cvetov in plevel je izginjal, ptički so ji peli cele dneve in noči...vse je bilo mehko, udobno, prijetno toplo... naša Naivka je bila prepričana, da se je njeno kraljestvo spreminja v 7 nebesa!

Na vsake toliko je Naivka prosila spletično, da ji Fw sporočilca od ga. Pravljičarke in odgovore na njih, da  bo imela vsa ta sporočila tudi ona, da jih bo lahko spravila. In na vsake toliko jih je res dobila...ne sicer vsa Fw, ampak imela pa jih je. Sporočila je Naivka vsakič skrbno shranila v šatuljico, kot suho zlato, kot se spravijo vsi veliki dragulji življenja, vsi nepozabni spomini.
Naivka take zaklade v šatuljici potrebuje, saj kadar ji njena prijateljica Samozavest pokaže pete, jo pogled na te zaklade pomiri, okrepi in ji daje novo moč...
In tako veselo, razigrano, barvito in s petjem popestreno so minevale Naivkine sekunde, minute, ure, dnevi, tedni...tako je minilo pol meseca....dokler ni ga. Pravljičarka naenkrat obmolknila.

Tedaj, ko je bilo čakanje na odgovor ga. Pravljičarke najtežje, ko je črv g.Nesigurnost najbolj glodal Naivkino prijateljico Samozavest, so Naivki sporočila pomagala...sluga GPrevajalnik, ali g. Babelfish sta ji sporočila prebirala in Naivka se je lažje prepričevala, da je vse vredu in da ga. Pravljičarka verjetno le na dopustu.

Vse do malega sporočila, ki ji ga je od ga. Pravljičarke, po dolgem času, ponovno prinesel g. FB.
Princeska Naivka je vsa začudena prosila GPrevajalnika naj ji prevede to sporočilo, za vsak slučaj pa je sporočilo dala v branje tudi g. Wordu.
Namreč Naivka ni pozabila, kako zelo počasno brihten je ta njen sluga GPrevajalnik in mu v celoti nikoli več ne bo nič zaupala.
Ko sta ji g.Word in sluga GPrevajalnik tako istočasno brala isto sporočilo, sta bila skoraj v celoti identična.
Skoraj, pravim zato ker Naivka ni smela upoštevati  GPrevajalnikovih  nemogoče tvorjenih stavkov ala:"Jaz bom bil šel, ko mogoče sem prišel"
Le v tem primeru, ko je tvorbo stavkov GPrevajalnika zanemarila...je od obeh slišala eno in isto sporočilo z  vprašanjem: "Se res z vsem popolnoma strinjaš in si z vsem seznanjena?"

Ko je naša Naivka to slišala je v trenutku, kot velika gmotasta žlabudra padla iz 7 nebes, naravnost v klet!

Vklopilo se ji je vseh 70 alarmov na enkrat, 
skotalila se je čez vseh svojih 7000 dvomov
in naenkrat je imela 70000 vprašanj!


Spomnila se je rdečih luči, ki so se ji prižgale tistega jutra, ko se je spletična Srebrnačrnolaska prvič nekam čudno izvlekla iz mimogrede omenjenega podatka, ki ga naša Naivka od nje nikoli prej ni slišala. Tudi na takratno pojasnilo spletične, da je Naivka podatek narobe razumela in da ona to ni rekla, se je spomnila.
Spomnila se je, da je ga. Pravljičarka nekega večera ravno med njunim pogovorom spletični napisala:" Ne razumem" in takratnega komentarja spletične:"Ta res nč ne razume"

Spomnila se je tudi čudnega večera, ko sta jo spletična Srebrnačrnolaska in Cirilova mama istočasno obiskali. Večera, ko so bila spletičnina usta polna velikopoteznih načrtov, ko je njen jezik opletal o scenariju za čisto drug film in spomnila se je svojih takratnih besed:" Počakaj, počakaj! Sedaj je prvo pomembno določit mojo vlogo v Moji pravljici! ...šele potem se bomo pogovarjali, če bo prostor tudi za tvojo vlogo, o % in o vsem ostalem! Zaenkrat ga. Pravljičarki o tem nič ne piši."
Spomnila se je, da je sila čudno, da so se spletičnine, sicer dolgoletne želje, spremenile v hipne odločitve, ki so se rodile ravno sedaj...


Zasuta z vsemi temi spomini, ki so sprožali le nova vprašanja je Naivka preko g. FB-ja poslala ga.Pravljičarki prošnjo:" Mi lahko prosim pošljete vsa sporočila do sedaj preko mojega g. Maila?"


Tako...več v naslednji pravljični urici ;-)

9 komentarjev:

  1. No zdaj se pa še jaz orghfejst naivno dete javim:):) Sem brala , pa brala,... najprej mislim, nekaj dobrega se dogaja. No tako , kot je pač v pravljicah ponavadi. Današnji del me je pa malo streznil, ..tole je bolj kriminalka in ni več dobro. Upam, da se lepo obrne za Naivko, ker šele zdaj vidim kolk sem blontna- sploh nisem dojemala, da je tole že napol triller!!!!!
    Potem pa malo razmišljam,....pišuka sem jaz eno ubogo dete v tem krutem svetu!!! Jaz najbrž sploh ne bi pogruntala vseh trikov!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Prvi dve pravljični uri sem prebirala ob jutranji kavi in le-ta se mi je skoraj popolnoma ohladila, ker sem bila v oni pozi z odprtimi usti in skodelico kave v roki. Vsa zahvala komorkuli že, da se kafe ni polil po računalniku. Prav zato preventivno danes prebiram ob večeru in pri sebi nimam nobene tekoče stvari. Varnost pa je le na prvem mestu. Upam samo, da teh pravljičnih ur ne bo nikoli konec, ker je tako presneto zanimivo tole brati in stvar je že tako zapletena, da bo potrebnega veliko truda, da se to obrne v pravo smer. Ampak če kje upanje ne zamre, potem zagotovo ne v pravljicah. Zato čakam, da vse dobro zmaga. Ampak ni treba hitet z zgodbo, jo je tako zabavno brati, da je lahko še dolga :)))) No, tale moj komentar je pa danes zmagal v dolžini :))))

    OdgovoriIzbriši
  3. Alenka...če te kdo, te razumem jest! Verjemi da te, ker sem se ob prvem branju te Moje pravljice, počutila vsaj tako butasto tudi sama. Živela sem v prepričanju, da sem razgledana...da sem v življenju prebrala že toliko enih knjig, videla že nešteto scenarijev in da me nič ne more presenetiti. Ob branju te pravljice sem ugotovila, da sploh nimam domišlija...in da vse ni reklama za Beltop :)))

    Vladuška...sem vesela, da nisi polila tipkovnice zaradi mene in Moje pravljice :P
    Že pred poslušanjem pravljice sem vas opozorila, da je določen del pravljice bolj podoben vsemu drugemu, še najbolj pa znanstveni fantastiki...in kot vidiš je res...pa do ZF sploh prišli še nismo...hahaha

    ...in ne, ne bo še kmalu konec, ker v pravljici ni velikih vrzeli, ki bi dajali možnosti da domišlija določenih spet vidi, kar v resnici sploh ne obstaja ;-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Zanimiva in poučna 'pravljica'. Me prav zanima končni razplet.

    p.s. Glede zgornje izjave - iz zapisov je vsakemu, ki vsaj malo spremlja tvoj blog, jasno, o kom teče beseda ...

    OdgovoriIzbriši
  5. Anonimni...hvala, hvala...me veseli, da je vsakemu jasno! Jaz namreč nikogar pod imenom spletična Srebrnačrnolaska v resnici sploh ne poznam...in ugotavljam, da ga nikoli niti nisem :P
    "...in ne, ne bo še kmalu konec, ker v pravljici ni velikih vrzeli, ki bi dajali možnosti da domišlija določenih spet vidi, kar v resnici sploh ne obstaja ;-) "

    Tukaj govorim o tem, da nočem pustiti prostor nekomu, ki je že prej mislil, da si ga lahko vzame oz. mu celo pripada...in to samo zato, ker ima preporce v glavi malo pomešane ;-)

    OdgovoriIzbriši
  6. A znala sam da trebam čekati kraj priče i onda je pročitati od početka do kraja, al' mi vrag nije dao mira i pročitala sam danas prva 3 dijela i sad si hoću rit ugristi, al mi ne uspijeva ;), od znatiželje što je dalje bilo.
    Fantastično je napisano, ja sva ponosna što bez ikakvih problema čitam slovenski (mora da ipak ima istine u tome da sam ga kao dijete i govorila ;), ali imam čvor u želucu zbog osjećaja da je priča istinita.
    Lijepo molim čim, čim prije nastavak! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Tadeja...pravljične urice so vsak 2 dan...tako, da bo nadaljevanje jutri :P
    Me veseli, da vse razumeš...še bolj me veseli, da ti je moje pisanje všeč ;-)

    OdgovoriIzbriši
  8. hvala unmutmgor za Naivkine alarme in dvome! ta punca je sicer res naivna, a blazno intuitivna in čedalje bolj verjamem, da bo pravica na koncu zmagala! bo, bo, bo! :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Mojca-mka...:P...intuicijo Naivka najbrž res ima, samo ji nič ne pomaga, ker jo po moje sploh ne upošteva...kako je pa nadaljevanje pa še ne povem :P...bo treba še na kako pravljično urico prit ;-)

    OdgovoriIzbriši