sreda, 6. julij 2011

Pravljice...

...imam že od nekdaj rada.
Take napisane na papirju...in tiste brez papirja ;-)

Posebno všeč so mi take, ki se dogajajo ljudem okoli mene, take v katerih imam čisto majhno stransko vlogo, z enim stavkom ali dvema...take v katerih lahko pomagam postaviti kako vejico ali piko.

Tudi take pravljice imam rada kjer me ni, kjer samo opazujem in fantaziram kako lepo bi bilo biti del te pravljice, kako lepo bi bilo imeti prste vmes...tudi take pravljice, ki mi vzbudijo sanjarjenje imam rada.

Najbolj težko pa mi je verjeti v pravljice, kjer imam glavno vlogo jaz...takrat se vame prikrade nek pesimizem, neko čudno stanje skromnosti, ne samozavesti, 1001 dvom.... in ponavadi se pravljica v mojih očeh spremeni v čisto navadno ne ilustrirano krajšo novelo.



Tale svečnik na sliki je bil narejen že par let nazaj...takrat sem se dogovarjala, da bom napisala in ilustrirala pravljico...
Žal je želja počasi prešla v nedokončano zgodbo...v čakanje brez konca in brez smisla...tako dolgo, da je obvisela na prvi napol popisani strani ...



In danes...
Danes so se gore zganile, se premaknile, prekoračile meje in naredile pot kamor se vidi do mene.
Mičkene dečve iz mičkene Slovenije, ki zmedeno in plaho pogleduje v daljavo.

Je možno, da bom tokrat ostala v pravljici?

Ponovno je v meni 1001 dvom ...

7 komentarjev:

  1. Prekrasen svečnik in jaz te zelo zelo podpiram v pisanju pravljic. To je tudi moja velika želja in morda mi kdaj uspe. Samo verjeti je treba. Nič dvomov, ti kar pogumno, verjamem da ti bo ratalo, si dovolj trmasta :)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Klavdija.... a dej no!!! Ti, da dvomoš? Skoraj ne bi verjela. Mislim, da nisi take vrste, da bi preveč dvomila. Tega se znebi čimprej in...... veselo s polno optimizma v pravljice!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Aja si me tako zmedla s tem pisanjem, da sem pozabila čudoviti svečnik pohvalit. Mega!!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Čudovit svečnik si naredila, poln energije in občutka po vodi in morju!
    Držim pesti, da ta pravljica ostane in v njej odlično igraš glavno vlogo (kako smo si podobne...) LP:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Naj se pravlica zgodi :-))
    Svečnik je fantastičen!

    OdgovoriIzbriši
  6. Vladuška...ja trmasta sm res, čedalje težje pa skačem u vode, kjer ne vidim dna (ne morem ocenit globine)...in tokrat bom šla po moje poupokojensko v vodo in se enostavno prepustila toku...pa kar bo, bo ;-)
    Včerajšnji prvi šok je mimo...danes grem lentat in jutr bom z mačkasto glavo, vse še 1x preštudirala...hahaha

    OdgovoriIzbriši
  7. Alenka...ja jebemu...tud men se dogaja, da mam dvome (ko nimam svojih, pa še mal tvojih posvojim...hehehe)...ja lej, bom poslušala mojo bodočo tršico, da mi ne boš že kuj v redovalnico kake enke prlimala...hahahaha

    TanjaE...smo si ne, bemtiš kdo bi nas razumel :P...po eni strani smo polne samozavesti, po drugi pa smo usrane sive miške ki bi z največjim veseljem ždele same skrite v luknjici ;-)

    AndrejaL...hvala...bomo videli če/ko bo pravljica dobila naslov in kakšna bo vsebina ;-)

    OdgovoriIzbriši