ponedeljek, 28. september 2009

...čez modro pot gre veter proč in zadnji parnik za Piran...

Sobotno jutro se je pričelo malo konfuzno z zastoji na cesti...ampak kmalu, tam na trgu, je dobilo obliko in vonj po temle doberm starem komadu: http://www.youtube.com/watch?v=oy0FJlbxPi8
...note tele viže so se mi cel dan motale po vogalih mojih možganskih krivulj.


Ob vsem dogajanju okoli mene, so se njene besede besedila ponavljale v neskončnem repeatu čez cel dan...vse do večera.


Z burjo in soncem so se pomešale čudovite čipkaste obleke, vonj sivke, zaprašene starine, množica obiskovalcev, super družba v moji bližini in pohvalne besede ob ogledovanju izdelkov v kufrih.


Krasno je bilo!


Pasalo je!


Med firbcanjem po drugih stojnicah, sem posvojila tudi tolele žvauco.



Še pod vplivom vsega sem se med pakiranjem v mojo "gajbico" zavedla da je sonce v zatonu, da viža celega dne počasi zamira, da se je množica razkadila in da je nehalo dišati po sivki. Škoda.


Spustila sem sms in odgovor je bil zadosten razlog da je volan kar sam zavil proti Portorožu... šla sem še pobožat poseben košček obale, se v živo zahvalit dolgim rokam za aprilsko uslugo...in med klepetom veselo brcla po osvežujočem morju.


Ob zvokih iz ozadja je urica smeha minila kot trenutek in povzetek celega dneva je bil sladek, kot muškat v kozarcu.


Zadelo me je.


Vse.


Direkt v dušo...


8 komentarjev:

  1. Ni lepo samo občudovat stvari, ki prihajajo izpod tvojih prstov ... zelo lepo te je tudi brat ... prav tako kot prsti je tudi tvoja duša čarovnija zastrta s tančico, ki zna razburit duha ... ;o) ...

    OdgovoriIzbriši
  2. Čaroba hišica...ko se zgodijo taki magični dnevi ob moji prisotnosti, enostavno zapis ne zmore bit drugačen...hvala!

    OdgovoriIzbriši
  3. Iz napisanega se bere, da si se imela mega lepo, cel, dan ti je minil , kot si si zamislila in zaželela. Ti prav prvoščim.
    Tole žvauco bi pa rada prešnofala, mi je všeč- zelo všeč.

    OdgovoriIzbriši
  4. Alenka...prauzaprav me je vse zadelo, popolnoma nepripravljeno...zato mi je najbrž še tolk lepši spomin-sploh "zrelost" muškata na koncu, ima posebno vrednost:P...žvauco boš pa žih u četrtk prečohala:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Kakor se bere si se mela super,pa pesmica ........,spomin na nekaj lepega........,sam še moja starinska voščilnica manjka:)))))))))).

    Žvavca je pa za v dnevno a ne????? Nero pa tud ne bo v njej tekmeca vidu :))))))),všeč mi je.

    OdgovoriIzbriši
  6. Lep zapis - ki boža dušo. Pa tudi tisto, kar si našla na stojnici je nekaj takega, kaj? Nekaj, kar iz stanovanja naredi dom.

    OdgovoriIzbriši
  7. Si ne morem kaj, da mi tale zreli muškat ne bi privabil nasmeška na lica ;) Kot sem že enkrat napisala ... fajn je vedeti, da se imaš lepo.

    OdgovoriIzbriši
  8. Lili...jap, res je blo fajn...poleg tvojih čestitk manjkajo pa še samo slike-ko jih dobim jih prpopam:P

    Helena...točno tako...žvauce (take in drugačne :P) so duša mojga doma

    Neža...sem vedla, da če kdo, boš ravno ti vesela dolgorokega muškata:)))...je pa zanimivo kolk je temno to vino :P , očitno je celo poletje zorelo na soncu :))))

    OdgovoriIzbriši