ponedeljek, 20. maj 2013

Food for new thought

Opažam.......da večina objavljenih slik v zadnjem času vsebuje opise ala : 
"Saj ne vem če lahko objavim..."
"Glede na zadnja dogajanja, ne vem če upam pokazati..."
"Upam, da lahko pokažem čeprav ideja ni moja..."

... lepo je videt da so zdaj ob slikah obvezno navedeni viri inspiracij in da se nekatere končno držijo slišanega v prispevku The GOOD, The BAD, and The UGLY un the Age of the Internet.


Lepo pa je tudi na polico zložiti spomine na čudovit vikend, ki sem ga eni fejstni punci malo polepšala tudi jaz z tem darilčkom......in lepo je ko vem, da spodnje besede tako prekleto orng držijo :P

4 komentarji:

 1. uau tole pa je engega dela, ampak se splačak er zgleda res AMAZING!!!! kranso kot vedno. lp

  OdgovoriIzbriši
 2. In vam se to zdi pozitivno? Da si redkokdo še upa pokazati svoje izdelke, ker ga je strah celega cirkusa če izdelek samo bežno spominja na nekaj drugega? V osnovni ideji se strinjam z vami, dobesedne kopije so izraz popolne neunikatnosti, nedomišljije in nasploh vredne kritike. Samovsi pa vemo da v damašnji dobi interneta pregledamo ogromno izdelkov in nekatere ideje se nam pač usedejo v glavo, zato kakšni izdelki izpadejo pač podobno - ampak po mojem mnenju ima še vedno vsak tak izdelek neko unikatnost, nekaj svojega.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Seveda se mi zdi pozitivno, da se v opis slik dopisuje od kje ideje in inspiracije za stvaritve, ki se kažejo.

   Mar se vrednost izdelka zniža, če napišemo da se vsega nismo čisto sami zmislili?
   Tudi, če kakšen izdelek izpade slučajno podobno, res ni težko napisat da smo dobili navdih na netu...ali pač?

   Mar je res tako težko napisat, da smo ubrali krajšo pot in smo spustili načrtovanje, testiranje in uničevanje materiala...da je vse to za nas naredil avtor tutoriala (knjige, delavnice)in nam zato vsega tega ni bilo treba?
   Zakaj strah?
   Če si pošten in napišeš tako kot je...te nima bit česa strah ;-)


   Unikatnost pomeni edinstvenost, neponovljivost...
   ...in kak kos je včasih res neponovljiv, niso pa vsi (nizanje kupljenih perlic na laks zame ni in nikoli ne bo unikaten izdelek, pa čeprav ima vsak nekaj svojega oz. je v različnih barvah)...danes pa se z besedo unikat opleta vsepovprek in vsaka ročno narejena stvar je označena za unikat(?!?), čeprav jih je istih na stojnici (v albumu, trgovini)na desetine...zakaj je tako težko razumet in priznavat razlike?

   Izbriši