petek, 17. junij 2011

Ah ja...

Že nakaj časa nazaj sem se spravila sortirat material za nakit, ki se mi je potikal po raznih lončkih, raznih škatlicah in škatlah...malo tukaj, malo tam...največ pa kar nekje med vsem ostalim materialom.

Vednobolj pogosto se mi je namreč dogajalo, da v takem neredu nisem več nič našla...in vednobolj me je jezilo, ko sem namesto za sestavljanje nakita, največ časa porabila za iskanje materiala.

Da si boste lažje predstavljale naj vam opišem kakšne so bile vsebine nekaterih bivših škatel.


"Pospravi-polno-mizo-materiala-takoj" je bila škatla v katero sem samo z roko odrinila vse iz mize, kadar sem hitela pospraviti (beri: skoraj vedno). V njej so bile pomešane sestavine od končkov žic, do bunkic, zaključkov, sponk, vrvic...tudi nepečene Fimaste bunkice in star bonbon sem našla vmes (groza, vem!)


"Ker-se-nič-ne-meče-stran-se-raztresene-bunkice-meče-sem" je bila škatla kjer so bile vse mogoče perlice, kovinski dodatki, vmesniki...skratka vse, kar sem uspela raztrest po tleh se je nabiralo v tej škatli.

 "Pri-sestavlanju-mi-je-ostala-ta-bunkica-ki-jo-bom-porabila-enkrat-kje-drugje" je bila škatla, kamor sem metala Fimo bunkice, nekatere polakirane, druge niti zbrušene ne...skratka v tej škatli je bil cel kup osnov za Štrikane bunkice, ki sem vam jih pokazala že nekaj časa nazaj ;-)

"Enkrat-bom-to-dokončala-samo-ne-zdaj-ker-že-delam-nekaj-drugega" sta bili sprva 2 majši škatlici, ki sta se čez čas združili v škatlo od čeveljev...če sem bolj natančna sem našla 3 take škatle od čevljev. Ko sem vsebino vseh 3 zvrnila na mizo sem se zgrozila...na mizi je bilo par kil osnov za obeske, skupaj spetih bunkic za ogrlice, kar enih ostankov, že zdavnaj pozabljenih starih bohvekdajnarejenih kosov nakita...skratka nisem mogla vrjet svojim očem koliko materala sem stlačla v škatle in s časom na večino pozabila.



Ko sem vse presortirala, sem osnove bodočih obeskov in nize bunkic pričela šteti...pri št. 48 sem nehala...
...ker nisem prišla niti do polovice kupa...0-o
Zgoraj na sliki je večina materiala, ki ga je treba še podelat...ne čez poletje mi definitivno ne bo dolgčas...hehehe


Posebaj moram omeniti že par let stare plastične predalčnike, ki so bili do nedavnega več ali manj prazni...sedaj vem, da so praktični...sedaj, ko so polni to vem :P






Da mi tudi jeseni in pozimi ne bo dolgčas pa sem ugotovila že pri hitrem pogledu na škatle 

"Ta-košček-papirčka-oz.-izštancanega-končka-bo sigurno-še-prav-prišel"

"Ta-konček-trakca-je-tako-lep-da-ga-je-škoda-stran-vržt" 

 in 

"Ta-odtis-sicer-ni-popoln-ampak-ga-bom-sigurno-enkrat-že-porabila"





Ojoj :P










15 komentarjev:

  1. Klavdija, ti nisi normalna ... ampak saj to itak že veš :P

    Pa s tem ne mislim na to, kaj vse se ti valja po mizi in škatlah, ampak na to, da se trudiš svoj material ORGANIZIRANO POSPRAVITI. A si si že zmerla pritisk pa vročino???? Ker sori, ampak to pa ni več normalno! Resno me skrbi zate ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Neža...hahahaha...pritisk in vročina sta BP, ampak jest pa zihr nisem normalna :P...ob kupu nedokončanih obeskov sem se sprijaznila z to diagnozo :P

    OdgovoriIzbriši
  3. A veš kaj, ti se kar sprijazni s tem, da se bo kup zelo, zelo težko zmanjšal, ker ti bosta ob poskusu, da bi jih dokončala, tvoji dve tasivi tak brainstorming udarili, da bo nastal cel kup novih obeskov. Neverending story ... sorry, reality sucks :)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Neža...ne, ne...to pa nimaš prav, pri meni pa ni tko...hahahaha...in potem svizec zavije čokolado:P

    OdgovoriIzbriši
  5. Heheheeh kako mi ja tole znano :)
    Čestitke za namen da boš stvari spravila v red :)
    Je pa tako kot ti je Neža napisala v drugem postu :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Jooj, a pol nas je več takih :)))) Pa še vedno verjamem, da je pri meni manj kot 10% tvoje zaloge :)))))

    OdgovoriIzbriši
  7. Zelo znano. Čeprav se mi zdi, da nimam toliko zaloge za pospravit.;))

    OdgovoriIzbriši
  8. Tista prva slika je taka kot kakšen piratski zaklad. :) Izredno zanimiva. :) Imamo pa očitno vsi škatle s čudnimi imeni. :) :) :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Moraš pa priznati, da je brskati po tvojih škatlah in škatlicah prav luštno opravilo, ki se jih tvoji obiski večkrat gremo! Sigurno prispevamo k temu, da kaj ne najdeš.

    OdgovoriIzbriši
  10. Verjetno boljših imen svojim škatlicam ne bi mogla dati in vsa čast da si se tega lotila, ker nekje na četrtini človeka pri takih opravilih mine, da bi nadaljeval. Tvoji pospravljeni predalčki se kar svetijo in želim ti veliko jeklene volje, da še ostalo zložiš.

    OdgovoriIzbriši
  11. Andreja M...Če ne drugega se vsaj malo pozna, ker jih sedaj res bolj pogosto podelujem, kot delam nove :P Čeprav danes je tako sveže...ravno za Fimo mečkat :P

    Sonja...ja kar se Fima tiče res mogoče...ampak imaš pa verjetno več unih škatel, ki mene čakajo na jesensko pospravljanje :P

    Suzi...pri tebi pa ne vrjamem, da obstajajo take škatle...po moje imaš ti vse tipitopi pospravljeno ;-)

    Barbi...hvala...moram priznat, da je blo kar zanimivo brskat in če količina nebi bila tako enormna, bi mi blo lahko še luštn :P

    OdgovoriIzbriši
  12. Ankh...ja, sej...zdaj boste lahko brskale samo še po škatli z nakitom :P ...itak in potem mi zlata ribica izpolni še 3 želje :))))

    Vladuška...hvala ti za spodbudne besede...me zaenkrat še drži, čeprav me prsti že orngfejst velik srbijo ;-)

    OdgovoriIzbriši
  13. He..he...sem se nasmejala imenom tvojih oganiziranih škatel, take imam tudi jaz, samo da nisem vedela, da se jim tako reče...LP:)

    OdgovoriIzbriši
  14. Ježeš ta na ... tile tvoji pacienti so pa res popredalčkani u nulo ... in k dobijo še dušo, bojo pa res nekaj posebnega, tko kot vse česar se lotiš ;o) ... zdej čakamo na nadaljevanje ..

    OdgovoriIzbriši