torek, 13. april 2010

Popoldne je lahko tudi takšno...ali po domače:Dovolj je 13-ti, ne rabi bit še petek!

Začelo se je s pogledom na uro sredi nizanja perlic...s paniko, da zamujam...z gužvo na cesti...z zoprnim dežjem...z gužvo na parkingu.
Potem pa je postalo fejst orng prijetno ob kavici, prijetni družbi, čveku o ustvarjanju, o vsem ostalem, o packanju s Fimom, pa otrocih in seveda o tem kolk sm jest čudna :))) Skratka, urca je minila kot minuta in ko sem se vsedla u avto, sm se spomnla, da ena ni nobena.
Ker sm bla čist blizu, sm šla še do Mojčke u fabrko na kufe...kratek čvek in čikec.
Že na parkingu pred fabrko, me je avto neki sesal saj ni hotel u rikverc, pa sm ga zignorirala, ugasnla in pustila tam sred parkinga. "Če ti paše bit u blatu pa bod!" sem mu še besno zabentila in šla proti obljubljeni kavi in Mojčki. Super fajn, oh in sploh...dokler se nisem spet naguzila v avto.
Menjalnik me ni in ni ubogal, satan pokončni nikakor ni hotel v lego za rikverc, u bistvu nikjer se ni hotel zataknt, raje je vsakič mahedralasto obstal nekje v sredini. Ko sem dodala plin, pa se je avto premaknil...torej...če ne gre nazaj, pa pejmo naprej. Čez njivo, čez blatno lužo, vse naokol po parkirišču, med avti do ceste.
Šlo, seveda je šlo...ampak le 15km/h, ker če sem dodala več plina me je mašina na glas in rohneče prosila, da naj dam nogo dol iz gasa.
Odvlekla sm se do Tehničnih pregledov, kjer sem seveda kot poštena državljanka parkirala v parkirni box. Isti moment sm se spomnila da sem kuuuuuuuuura...na kvadrat! Avto sm parkirala tik pred 15cm pločnikom, na katerem so debele štange z lepo plapolajočimi zastavami. Jest grem pa lahko samo naprej...kuko že!...grrrr
Hvala unmutmgor, me je stric mehankar (ko mi je povedal pot do naslednjega mehankarja) mal porinil nazaj, da sem lahko odmotala in se odvlekla naprej, do naslednjega strica, ki bi mi pa baje lahko pomagal.
Vmes sem klicala Matevža (mehankarja iz Mengeša), ki mi je po telefonu povedal, da ziher ni nč velikega in da naj ne paničarim...nej avto prpeljem do njega in je.
Ja itak, simpl ko pasulj...za podnapise le par dejstev:
-dežuje, posledično so zato ceste spolzke
-ura je 17, ko se odvija največje romanje Ljubljanskega folka in so po defoltu vsi živčni, ter nadvse obožujejo hupat na svoje avtomobilske troblje
-sem v Šiški, ki je od Mengeša zlooooooooooooo daleč...sploh če maš avto v 1 prestavi
-a to da dežuje in se vsi, ki so polnoletni peljejo v avtih sm že napisala?!?

Skratka, pr'cjazm se do tadruzga strica, ki mi strokovno pove in pokaže kaj je narobe...vendar, mi ne more takoj pomagat (avtodele je treba naročit, pa to, pa take)...ko pa mi pove, da me bo popravilo prišlo okoli 100€, me vrže vznak (no skor). Spet pokličem Matevža in ta mi začne precej naglas razlagat o mehankarjevem nategu na suho... saj plastični obroček na menjalniškem kablu (jap, plastični! na enem najbolj vitalnih mest v avtu!) stane le 20€ in naj se že spokam do njega.
Stric mehankar je Matevža očitno slišal, saj mi je brezbesed spremenil prestavo (ker v 1 bi mi do Mengeša mašina v naročje skočila) in mi zaželel srečno pot.
No pot je bla hvalaunmutmgor res srečna...pa tud zanimiva.Vsaj zame, za ostale pa najbrž nč posebnega...bla sm še ena baba, ki pač ne zna speljevat in ji obvezno ob dodajanju plina crkne avto. Jah, kaj čmo...ponavad speljujem z prvo, tokrat pa pač nisem...ampak, vsem trobečim in mahajočim mimoidočim tega seveda nisem šla razlagat. Zanalašč:P
Nekak sm se čez vso gužvo počasi prebijala čez mesto vse do Črnuč, ko sm zavohala, da nekaj smrdi. Ustavla sm na pločniku. Po telefonskem navodilu Matevža, sem nehala paničarit in zraven odprte havbe čakala, da se avto mal shladi (baje je zato smrdel).
Pa pride teta na kolesu, ki me veselo ozmerja, da imam par m naprej picerijo in da naj parkiram tam. Razložim ji, da parkiranje načeloma zame ni problem...problem je rikverc, ki ga nimam...in teta se mi opraviči, mi pove, da je njen sosed malo naprej mehankar in bi mi lohka pomagal. Povem ji za Matevža in teta se mi še 1x opraviči in odpelje.

Potem pa ob meni (sredi ceste) ustavi neki velizga, v svetli barvi (ne črn, ne rdeč, ne srebrn...čisto običajne barve džipu podoben avto)...in ko se odpre šipa, je notri nasmejan dečko mojih let, ki me sprešuje kaj je narobe. Od začudenja, skoraj izgubim oči (roko na srce, koga pa dons še briga zmedeno babše ob cesti?!?) potem pa le nekako izdavim kuga je narobe. Predlaga mi gretje na full in sprotno ugašanje mašine vsakič, ko se ustavim. Parkrat mu rečem hvala...in tip gre.
Še vedno v šoku, da je sploh kdo ustavil in ga je zanimalo, zakaj stojim na dežju...(še bolj pa me je šokiralo, da tip sploh ni bil videt slab)...se vsedem v avto.
Speljem po polžje in ko se v zvočni spremljavi voznika za menoj, priklopim na cesto v kolono, zagledam taisti svetel džip-avto malo naprej na pločniku z vsemi 4-imi žmigavci. Ko pripeljem do njega, spustim šipo in ga tokrat jest vprašam, če je kaj narobe. Smeje mi odvrne, da ga je samo zanimalo če mi bo šlo, če bo avto zdržal in da razmišlja če rabim spremstvo. Seveda je takoj ven udaril moj ego in sem mu zagotovila, da jest pa ne rabim spremstva (kot da se mi je res tolk fajn z nepremikajočim menjalnikom okol plazit...grrr).

Ni vztrajal (pa bi žih mal, k zdej mi je žal )...še 1x mi je naštel vse napotke, ter mi še 1x zaželi srečno pot. 
In jest?...še 1x sm mu rekla:"Hvala!"
...in odpolžala dalje.
Še takrat, ko ponevemkolkem času srečam urejenega in postavnega moškega s pospraulenim podstrešjem, ga ne ponucam in ga pustim, da odpelje ob enem ušivem: "Hvala."

Jap, sm ...definitivno sm blontna ko pomije!

Avto je šel prespat k Matevžu, pome pa je pršla Mojčka...babše moje 1000000000000x HVALA!
Me pa prav zanima kuga za eno cifro bom jutr slišala...upam, da je tistih omenjenih 20€ še zmeri aktualnih.

17 komentarjev:

  1. Hudo, ti pa maš dan.Čist res 13.Pa veš draga moja, da bi se ti komot na 15.v mesecu obrnu(takrat je veliko ljudi zlo veselih, ker je plača), če bi sam mal uporabla tisti dve sivi tam gor!!!!Spremstvo - seveda, pomoč- seveda, mal se nasmeješ, pol pa kofetek.Pa avto je bil svetel, velik, pa not tud en velik, za pogledat, nudeč pomoč.Klavdija, pejt ti vprašat, če je tvoj penzijon pri tvojih sosedih še v rezervaciji!!!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Aja ,pa javi kako je z avtom.

    OdgovoriIzbriši
  3. Alenka...jap, res bi žih šla mal pogledat če so rože zalite v mojem apartmaju :)))...sej če mi je usojen, mi ga bo valjda untamgor še kdaj mim poslal, k ne da mi ga bo?

    PS:...poleg da sem blontna sm še utopično optimistična...hahahaha

    OdgovoriIzbriši
  4. Klavdijo za novo Bridget Jones :)

    OdgovoriIzbriši
  5. js sm bla enkrat januarja v podobnem položaju, samo da je sneg padal, ne dež, nisem bla sred ljubljane, ampak v največjem bregu in cifra, k jo je povedu mehanik, je mela še eno nulo zravn, samo za dele, brez dela. z mojo mašinco nisma šli skupaj nikamor več.
    nič hudega, sam da se da popravit. velik srečnih kilometrov ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Klavdija, jutri ob isti uri na isto cesto, mogoče ga pa še enkrat srečaš. Pa se fejst prilizn, da ti je rešu življenje, in mu moraš vsaj kavico plačat, če ne še kaj druzga ponudit. :):):):) Drugače pa, dokler ti avto ne začne goret, mislm tko, ogenj pa dim in vse, pol si še na dobrem.:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja lej, sej so že pred mano napisale :) Kokoška, daj drugič svoj ego mal na dopust pošlji.

    Držim pesti, da te ne bo fršlok ob ceni popravila.

    OdgovoriIzbriši
  8. Oooooo, kolk je bilo tole zanimivo brat, pa kaj, če se mi mudi, me bodo že počakali.

    Ampak spremstvo bi pa res morala sprejet. Al pa daj na radio oglas, da se prijazno zahvaljuješ blablabla in bi se mu rada oddolžila, hihi. Daj nooooooo, pa poročaj

    (če je bil črn avto, potem je meni tudi podoben tič ustavil, tak, vaaaaaaaauuuu, sem ga tudi vljudno odklonila, koza smotana (še telefonsko sem zbrisala, buuuuuuuu) Če je isti ga kar imej, če vsaki ustavi, hehe. Samo je bil res tip za dol past.

    OdgovoriIzbriši
  9. Tega pa res nisem rabila! Kje jih samo najdeš?! Jaz sem nazadnje z dekoltejem do popka, napol naga, sredi poletja menjala gumo, SAMA in dlje kot do tega, da so šli pešci na drugo stran na pločnik, ker sem to stran zasedala jaz, nisem prišla.

    Srečnica :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Mravljica::litlle ant...hahahaha, res da z Bridget mal striževa v letih...sva pa obe blontne...hahahaha

    Urška...ja, pri meni ni avto crknu-sam u enosmerni avto se je spremenu...hahaha...na srečo za najin odnos z mojo gajbco(avtekom), izzid ni tako tragičen, kot si ga doživela ti:D

    NatashaMay...ja tolele z uro in ulco ne bo šlo, mam Prčkalnico...lohka se pa vse odpeljemo tja in tam mal postopamo...hahahaha
    Sem pred leti z rdečo partizanko(Zastavo)tud že bele signalne dime spuščala na avtocesti v Naklem (je pršla voda v bate in je zaribala mašina), pa so mi samo dars-arji pomagal...takrat sm mela še tamalo (ene 7let) sabo, pa ni blo kakega pošlihtanga tipčka k bi bremzo pohodu...zato sm pa v takem šoku, k sm prepričana da se to ne dogaja vsak dan-no vsaj men ne hehehehe

    Neža...hvala, vem...takle mamo...kokokoko

    Dunja...pojma nimam če je isti, samo vem da je bil tip hud...avto pa ni bil tak kot ga majo ponavad uni vase zagledani malipinpelni(črn, al pa kako drugače iztopajoč)
    Radijo pravš?...hahaha, ne vem če mam tolk jajc-grem u hladilnik pogledat...hahahaha

    Vixi...ane, zato sm pa spet začela spet u Smrkce vrjet!...k tolele kar se mi je včeri zgodil, je po moje direkt samo za u anale...tipčka bi blo pa treba zaščitit z zakonom, kot ogroženo vrsto...ker takih pomoje ne delajo več

    OdgovoriIzbriši
  11. To je bilo pa zanimivo branje. S komentarji vred :) Ja, kokoš je in ostane kokoš. Pa ne pomaga z glavo butat v zid. Naslednjič pa kaj drugega pokvari in upaj, da boš imela srečo.

    OdgovoriIzbriši
  12. Suzy...ja točn tko, enkrat kura...je vedno kura. Tud če kej druzga pokvarm, men očitno ni pomoči...kakorkoli obrneš: še zmer bom srala po dvorišču in koruzo u torbici nosila :))))

    OdgovoriIzbriši
  13. Tole je blo pa res eno prekrasno branje!! Sicer sem ves zapis čakala, na romantičen konec iz telenovel, dobila pa sem tipičen zaključek iz slovenskega filma. Škoda. :-( Hm,a pride še nadaljevanje z ozdravljenim avtom? :-))
    Lep dan.
    P.S.: Velokokrat kukam na tvoj blog, a bolj malo komentiram. Tokrat si nisem mogla pomagat.

    OdgovoriIzbriši
  14. Hrandica...lepo, da si se opogumila in napisala komentar in hvala, da špegaš tudi k meni.Sem prečekirala tvoj blog in so mi zelo všeč tvoje fotke in ideje za ustvarjanje, tako da lahko pričakuješ da bom zdej pa jest špegala pri tebi :P.
    Talele moja telenovela je bila bolj enodejanka (niti si ne želim še veliko nadaljevanj na temo pokvarjenega avta :P), z drvečim in letečim pa najbrž pride še kako nadaljevanje...jest in moja Gajbca, sva skoz v muvingu-tko da se nama skoz kej dogaja...hahaha

    OdgovoriIzbriši
  15. verjamem, da tebi ni bilo smešno, ampak meni so solze tekle od smeha

    OdgovoriIzbriši
  16. Petrovka...ja ti vrjamem:P
    Men so se pa dons očke zarosile, ko mi je ata Matevž povedal ceno popravila...reci in piši 125€ !!!...pa tolk se je dru zadnjič, da bi me rad un tadrug na suh nategnu...mamicu mu?!?...Jih je dons pokasiral in slišal za vse večne čase! Po tanovem iščem druzga mehanika-tazga tapocen!

    OdgovoriIzbriši