sobota, 3. april 2010

Kaj se dogaja?

Zdi se mi, da je od zadnje objave minilo že več kot mesec...pa če preštejem dneve je v resnici minilo le 14 dni...sploh ni minilo tako zelo veliko časa...
Po drugi strani pa se je zgodilo ogromno enih dogodkov, spominov, občutkov...en kup lepih dotikov src.


Moja zadnja objava tukaj je bila o žrebanju v petek...

...takoj v soboto pa sem imela še eno Fimo delavnico v trgovinici Memories v Celju, kjer smo z udeleženkami delale takele pihe:

Nedelja je minila v znamenju rezanja tagov, lakiranja, fotkanja, urejanja albuma in označevanja Stekleničk upanja.
Ponedeljek pa v telefonirjenju in dogovarjanju, ter potrjevanju terminov za delitev, za delavnice, za kofete .)))

Potem je prišel torek...dan, ko sem z uporabnicami Zavoda Ema ustvarjala Stekleničke upanja...nardile smo jih 15, eno lepšo od druge...

V sredo 24.3. so se Stekleničke upanja vključile v projekt Filantropije Dan za spremembe, delavnica se je odvijala v meni tako dragem prostoru Mladinskega središča Vič...imeli smo se veselo, ko pa se nam je pridružila tudi igralka Alenka Tetičkovič, pa so mladostniki skoraj popokali po šivih od energije...naredili smo 25 Stekleničk upanja in skupaj ustvarili še eno lepo popoldne!



V četrtek je bila na vrsti Prčkalnica v moji kuhni...moje babežabe so padle v tehniko kolaža z vsemi 4-imi...prvič odkar se družimo je bila popolna tišina in vse so ustvarjale 300/h...izdelki so seveda temu primerno prekrasni...(slika izdelkov iz sredine delavnice, četrtkovih še nimam:P )

In že je bil spet petek...dan ko sm popoldne letela v Velenje na delavnico Stekleničk upanja...k mojim pridnim puncam, ki vsako leto poskrbijo za ta del Slovenije in z svojimi lastnimi Stekleničkami upanja obskrbijo kar 3 bolnišnice...na delavnici smo naredile 63 Stekleničk upanja...Lidija jih je še polakirala in opremila, da jih bodo v prihodnjih dneh razdelile po oddelkih bolnišnic v Slovenj Gradcu, Celju in Topolščici.

V avtu mi je družbo delala Neža, ki je celo pot luknjala tage in na delavnici naredila veliko Stekleničk upanja. Ko sva se pozno vrnili domov, mi je Neža še pomagala potagat 108 Stekleničk upanja (Neža še ta 100-ič HVALA!), ki so v nedeljo zjutraj odpotovale v Maribor (Daisy hvala za transport!)

In prišla je Sobota...taka z veliko začetnico, ena tistih ki jih imam najraje! Zopet je bilo namreč srečanje Otočank...srečanje sorodnih duš. Tokratno srečanje je bilo zame prav posebno iz večih razlogov:
-eden od njih je ta, da je že na forumu pričela teči debata o delanju Stekleničk (kot že velikokrat prej) in na srečanju se je večina punc dejansko res vsedla k mizi, ter naredila vsaj eno Stekleničko. Presenečena sm bila nad dejstvom, da so nekatere presedele res celo srečanje ob Fimu in ustvarjale Stekleničke(BojaMoja, Mravljica, Urša...)...sej ne da Otočanke nebi delale Stekleničk (samo za info. na prejšnjem srečanju je bilo narejenih le 14 Stekleničk upanja), ampak tako množičnega odziva res nisem pričakovala-hvala vam!...naredilo se je 56 Stekleničk upanja!

Ne smem pa pozabit tud na tiste mojebabežabe, ki so mi vse listke navezale na elastičen cvirn, tako da sm imela Stekleničke na brzino potagane!
-drugi od njih je bilo napovedano interno kofetkanje z Vixi (teto, ki jo mam res rada...do nje pa se obnašam čist preveč drgač), urca ob čveku je minila kujprecprekmal...prežvečle sva vse mačke, pse in še kako žvalo za povrh...in dejansko bo treba tako žvečenje ponovit, kmalu!
Vixi mi je tudi prinesla mojga Ljubota s tičem...katerega le virtualna lastnica (čist samo po lastni krivdi) sm bla že celo leto. Velikokrat sm ga hodila gledat in občudovat v moj album...zdej ga pa mam...mam ga doma, lahko ga kadarkoli pošlatam, pobožam in pogledam iz vseh strani (zanimivo, Vixijini termoforčki so fejstlepi tud od zadej!)

-tretji razlog je bilo pa vse ostalo kar spada na srečanje...vseh ostalih 5o kokošk in petelinček, vse dobrote na mizi, vsi mimobežni čveki...smehi do solz...krasen swap od Aknele(skrinjica na sliki manjka ups), pa dišeč tič od Dodo, skleklan pirh od Lidolidolidoličke, pa tičast pirh od Fiki (k ga seveda ni več:P) in mali blokec od Mravljice

...tud rubrika "Še pomnite tovariši", ki smo jo imele čisto na koncu je pustila bolečine v smejalnih mišicah...skratka domov sm se privlekla pozno in zmatrana, po drugi strani pa zadovoljna in polna elana.

V nedeljo sm spet lakirala, sortirala, slikala in tagala Stekleničke. Mojčnk me je povabla na koncert...in itak, da sm šla...vesela k radijo, k Parnega valjka pa res že dolgo nisem v živo slišala....kjub vsemu delu, kjub vsemu kar me je čakalo v ponedeljek...je pasalo u nuuuuuuulooooooooo se je pasalo sprostit. Po dolgem času sm se naskakala, namigala, napela, naploskala...super je blo!
Poglejte pri Barbi...zelo dobro je zajela vzdušje, energijo in utrip celega koncerta!



V ponedeljek sm imela tolele:
http://tvslo.si/#ava2.64424505;; (začne se okoli 6. minute in 15 sekund)

...hvala Neži, da je šla z menoj...in hvala obema z Sanjo, da sta me moralno podpirale :)))...sploh čvek ob kavici je pasal in minil kot bi ble skupaj le 5 minut...luštn!
Naredila sem tudi škatlo za delitev na Pediatriji...tako malo bolj otroško, pisano.

In potem je prišel torek...dan D...dan, ko smo se zbrali Sanja Grohar, Sami, Ana, Tanc (hvala za fotografiranje) in jest...ponesli smo upanje na Pediatrijo v Ljubljani (200 Stekleničk upanja)...
 in na Onkološki inštitut, kjer smo oddali 287 Stekleničk upanja.


Več fotografij in lep opis tega dneva najdete pri Tanc

V sredo smo zopet Prčkale v moji kuhni...tokrat se nas je držala smola...dobesedno, kamorkoli smo pogledale je bla smola :))))...spet je blo luštn in spet so se moje babežabe neki novega naučile :P

Kam sta zginla četrtek in petek niti ne vem, pa se niti ne sekiram:P...vem, da skoz neki prčkam pa imam kljub temu še en kup dela...saj se datum snemanja za Unikat nezadržno bliža.

..še prej pa moram narest naročeno šatuljo, kaj nakita in še par idej moram iz glave vržt ven (mi gužvo delajo:))))...

...za nekatere bo talele moja objava prevelika doza...za druge, ki ste me navajane pa veste, da pri meni pač tako je...pride obdobje, ko nimam časa in takrat res ne sfolgam še sproti objavljat tukaj na blogu...še tisto malo časa vmes, pa raje izkoristim za kufe...ker po srcu sm še vedno kofetarca :P

Vsem ki ste se prebili do tukaj...pa tud vsem ostalim:

Želim vam lepe Velikonočne praznike!

11 komentarjev:

  1. a nej začnem uspred al uzad... a pa sam pokomentiram bistvo - pa mislim, da tudi tebi ta hip dnevi (in noči) svetijo v tej luči - Stekleničke. a je treba, da sem ves čas na robu solz, ko berem in gledam in... ej, carica si.

    še enkrat?
    za domovino - z Mamči naprej! :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Klavdija ti si stroj!!!!!!!!Prav ponosna sem , da te poznam, ker malo je takih in sposobnihtoliko naredit in tako dobro!

    OdgovoriIzbriši
  3. Klavdija, vesela sem, da lahko doprinesem vsaj košček k tvojemu (in navsezadnje našemu) svetlemu poslanstvu, in srečna sem, da sem postala en majhen delček tvojega "dogaja-sto-na-uro". Pa le vzemi si še kak postanek zase, za dušo, s tebi dragimi osebami...

    OdgovoriIzbriši
  4. No vidiš, čas ti leti sto na uro ... ampak imaš tudi kaj za pokazat. Tko da, ko boš imela kak oblačen dan in boš uiber tečna in nezadovoljna, se spokaj sem na blog in se spomni, kaj vse ti uspe narediti in zorganizirati.

    Roko na srce, stekleničk brez tebe, ki si GONILNA sila tega projekta, ne bi bilo. in to bi bila res velika škoda!

    OdgovoriIzbriši
  5. En kup dela je tukaj opisan, a kljub temu se med vrsticami prebere, da je bilo uživanje prisotno na vsakem koraku. Vse pohvale za projekt s stekleničkami, ki je resnično fantastičen. Sem zelo vesela, da sem lahko del tega.

    Da Parnega valjaka sploh ne omenjam. Ker tisto je bilo pa res noro dobro. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Lepo spisana objava. Verjamem, da si uživala v vsakem trenutku dneva, tudi v četrtku in petku, ki sta ti "ušla"...:-)
    Kar se pa tiče stekleničk, si pa prava "Mamči Stekleničk" in vesela sem, da sem lahko del tega. Še naprej nas tako lepo in glasno spodbujaj.

    V vsem tem tvojem dogajanju, pa si le privoši svoj čas in čas za kofetkanje.

    OdgovoriIzbriši
  7. Mojca-mka...zadrečka ti ga pa tud biksaš...hahahaha...hvala ti<3

    Alenka...sej veš kak sm, tolk časa rinem in butam, da steno prebijem, al pa vrata najdem...;P

    Mravljica::little ant...tud jest sm vesela, da si prisotna v mojih 100/h dogajanjih...fajn je met same sorodne duše ob sebi!

    Neža...iz srca ti hvala <3, delno tudi zaradi vseh bodočih brezenergijskih dni pišem takele poste...da me spomnijo, da zmorem...da gre, če se hoče!

    Barbi...jap prou si prebrala, lušn mi je...vsakič, zmeri in povsod...taka sm!

    Sanza...nekatere sploh ne rabim spodbujat, ene ste fejst pridne in z vsem srcem zravn brez mojega spodbujanja...in hvaležna sm vam za to...vsem in vsaki posebaj!
    Za kufe, za meni drage ljudi in vsa ostala razvajanja pa imam čas...vedno imam ne glede na vse, tudi čas zame :P

    OdgovoriIzbriši
  8. Uf, prišla sem skozi in vse prebrala. Res vam vsa čast za vse stekleničke upanja in za to, da so le-te prispele do tistih, ki upanje resnično potrebujejo.

    Lepo se je bilo sprehoditi čez vse te tvoje delovne dni in čeprav so morali biti res naporni, pa je bil trud na koncu za vse poplačan.

    Tudi tebe vesele praznike.

    OdgovoriIzbriši
  9. Vladuška...ja, vse se je poplačalo z nasmehi bolnikov...hvala ti.

    OdgovoriIzbriši
  10. Pridna, pridna! A imaš sploh čas spati? :)

    OdgovoriIzbriši
  11. NatashaMay...še za kej druzga poleg spanja mam cajt :))))

    OdgovoriIzbriši