nedelja, 11. oktober 2009

Svetovni dan paliativne oskrbe in hospica

Z velikim veseljem sem se odzvala povabilu na prireditev, ki so jo ob počastitvi tega dneva priredili v bolnišnici Golnik.
Ob tej priložnosti so se zbrali predstavniki prostovoljcev, medicinsko osebje, svetovalec ministerstva in častna gostja ga. Barbara Miklič Turk.

V dvorani so bili tudi svojci, ki so to obliko pomoči prejeli, prostovoljci ki to pomoč bolnikom nudijo in strokovne vodje projektov iz tega področja. Po vseh govorih , predirljivih osebnih izkušnjah ob oskrbi umirajočih in kratka predstavitev pilotskega projekta zdravnice ga. Urške Lunder...
...čisto na koncu prireditve, je bil na kratko predstavljen tudi projekt Stekleničk upanja.

Vse prisotne je psihologinja ga. Anja Simonič naprosila , da v svojem okolju poiščejo onkološkega bolnika in mu podarijo upanje s pomočjo Stekleničke upanja.






Razdelilo se je 50 Stekleničk upanja.

Malo več o tem dogodku najdete tudi na GTV, tukajle:
http://www.gtv.si/index.php?option=com_content&task=view&id=1500&Itemid=2




V dar sem prejela knjigo o bolnišnici Golnik. Novica, da so na strani 100 te knjige, omenjene tudi Stekleničke upanja, me je zelo presenetila...seveda pozitivno.




Zelo sem vesela in ponosna, da so nas na Golniku sprejeli in vzeli za svoje.
Hvala vam!

2 komentarja:

  1. O, bravo za stekleničke! Ful lepo presenečenje, ta objava v knjigi. A veš, da mi zadnje dni tudi ves čas nekje v mislih skačejo tele stekleničke. Pa gledam svojo škatlo z ubogo zalogo fima notri in razmišljam, kako bo kmalu čas, da ga spet začnem na steklo popat. A bom lahko enkrat k tebi prišla malo ekstruder vrtet, pa par retro klobasic narest ... bodo letos moje stekleničke kar s takimi klobasami naštancane ...

    Na delavnici se pa fino imejte, bom v mislih z vami, in vam bom fouš ... če že ne zaradi delavnice, pa že zaradi super družbe :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Neža-Nenika...sem bla tud jest čist paf, ko sem zvedela za knjigo...kar se pa vrtečega kofetkanja tiče, si lepo vabljena:P...za delavnico je pa še za eno plac...tko da:P

    OdgovoriIzbriši