torek, 27. oktober 2009

Nedelja...

...ponavadi že zjutraj zadiši po lenobi. Crklanje pod dekico ob šalci kave in obveznim čikom med prsti, je sicer moja vsakodnevna rutina, a ob nedeljah ima ta faza prebujanja en prav poseben žmoht. Najbrž ravno zato, sem cel teden vztrajno raztresala napačne informacije in nikakor nisem mogla izustit, da se dobimo v nedeljo, ob 5ih zjutrej.


Pa smo se (no skoraj ob 5ih:P)..in smo šle. Prvo smo odbezljale v Lohatec, potem do Kiči-piči palm (pred katerimi se ob 7h zjutraj sesa parkirišče :))))) in na koncu sred dopoldneva pristale v Vicenzi.

Če matematično ponazorim našo pot do tja:
smeh X (opisovanje naših jutranjih dogodivščin+ugotavljanje kaj vse je sleherna od nas pozabila doma+obnavljanje spominov na prejšnja potovanja+smeh)


Skratka, že na poti do tja sem ugotovila da še nisem inkontinentna:)))


Prišle smo do naše meke in se kot prave vernice zakadile k vsakemu oltarju posebaj. Odmolile smo par oooohov in aaahov, po možnosti prispevale v njihovo mošnjo za kak molitvenik...in odbrzele naprej.
Letos me v bistvu niti niso premamili oltarji nakita, štemplov in papirja....še manj pa cvernov, vezenja in volne.
Boh mi pomagi, ampak letos sem častila luft, zapakiran v škatle :P


Minil je dan in če me nebi bolele noge, niti nebi vedela kam je izginil.
Enkrat si bom namontirala števec kilometrine, ker toliko prehodim le 2x na leto...in prav zanima me koliko je to.


Potem je sledil še večerni piknik na parkingu, ki ima prav poseben čar in je tradicionalno začinjen z šnofanjem po vrečah, klepetom o nabavi, vzdihovanjih kaj vse bi še imele in spretnim zlaganjem robe za lažje zapiranje prtljažnika:)))


Pot nazaj je spet minila v podobni enačbi kot prej, skupni imenovalec je bil isti le teme so bile malo drugačne...res malo:))) Tudi iskanje Lulu postaje je imelo svoj čar, pa vonj tudi:P...pa seveda ugotovitev, kako bi nam vsem pasal odmor v Fužinskih toplicah :))))


Kuhano vino nasproti Kiči-piči palm je bila pika za konec, poslovila sem se od prve...pa na pol poti od druge...pa potem na parkirišču, pred že zdavnaj zaprto štacuno še od 2h...in pred ograjo še od ene. Končno sem se vselila nazaj domov...
...in pred spanjem ugotavljala koliko obraznih in trebušnih mišic premorem. Če me nebi bolele, niti vedele nebi da jih imam :P



Na koncu sem izgledala in tudi počutila sem se, točno tako kot talele moja karta za sejem:





...zmečkana,
...scefrana,
...oguljena do nule (opa 5centov, sem še mela!),
...z ogromno kodo lepih spominov in pobožnih želja za naslednjič :P


PS: posebej se zahvaljujem moji dragi prijateljici, ki me je prepričala da sem sploh šla...Petra HVALA!

13 komentarjev:

  1. Ja saj to je pa tko dobro napisan, da bolj ne bi mogla. Natančno do onemoglosti in tudi jaz sem se tako počutila. Blo je super fajn!!!!A za toplice si že kaj vprašala , kdaj bo plac , pa če imajo kaj extra prostora za materijal.Saj ga ne bo toliko, ko pa extruderja ni treba s sabo vzet:):):):):):):)

    OdgovoriIzbriši
  2. Alenka...za apartmaje bom vprašala raje po praznikih-takrat bo po moje mal manjša gužva:)))))...ja, hvala bogu bomo retro klobase lohka tud brez extruderja delale :)))))...

    OdgovoriIzbriši
  3. No super kok se midve fajn dopolnjujeva ,jest sem slikala,(no ne jest, Urša je),ti pa napisala tekst,zanimiv pa sploh skupi nismo ble;)))))))

    OdgovoriIzbriši
  4. Res, boljš ne bi mogla opisat. In bilo je enkratno in za dolg cajta nepozabno! Smo pa čist res pacientke:) Da ne omenjam,da jest doma še kr božam novega nehroščka...

    OdgovoriIzbriši
  5. Lili...ja, al sem že premišljevala če je ktera od naše skupine sploh kej slikala...mam občutek, da sejem sploh ni več kar je bil...pot do tja in nazaj pa ima še vedno svoj žmoht in že zarad tega se splča it:)))))

    Petra...komi čakam nedelo in 2 žvauce na kupu...drgač pa ja, potrdilo da smo pacientke bomo pa itak u toplicah duble (baje ti ga dajo za domov:)))):P)

    OdgovoriIzbriši
  6. Super si tole napisala. :)

    Jaz sem bila v petek, ampak več kot 4 urice nisem imela kaj za početi (no, bi brez problema bilo, samo sem se mogla zadržati, ker mi več proračun ni dovoljeval).

    Kakšna pa je bila gneča v nedeljo?

    OdgovoriIzbriši
  7. Spela...te čist štekam, tud jest sm mela večje oči kot je bil moj žep globok :P...do sedaj (mislm da sm bla že ene 4x)je bla tokrat največja gužva, čist pri vsaki stojnici je bil folk nabit okol in okol, pa en kup otroških vozičkov je blo...tko, da je bla gužva tudi delno kriva, da pol stvari niti pogledala nisem

    OdgovoriIzbriši
  8. No, kje so zdaj slikce???? Pa ne s sejma.. one "bom jutri pokazala" :)) Je že jutri, veš :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Sonja...:)))) ja vem da je že jutr...ampak ti bi pa tud že lohka vedla, da sam nakladam in te dražim...jest itak nimam nč za pokazat:P

    OdgovoriIzbriši
  10. japajade.. k da ne bi vedla, da imaš ene parsto obeskov doma za v promet spravit :)))))) pokažeš pa tko sam eno pikico..

    OdgovoriIzbriši
  11. Sonja...a bejž, so te pa hitr informirali...hahahha...bom bolj pridna, obljubm!...ampak res, zdej ni nč še za pokazat:P

    OdgovoriIzbriši
  12. No.. baje si ful pridna.. sam skrivaš :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Sonja...ja itak, skrivam kaj pa :P...sploh na delavnicah nč ne kažem, se ponavad samo gledamo...hahahaha... :P

    OdgovoriIzbriši