ponedeljek, 01. junij 2015

Polymer & ... / 1

Pa je tukaj nov mesec...in z njim nova tema meseca: Polymer & ...
Here is a new month ... and with it a new topic of this month: Polymer & ...

V mesecu juniju bom malo več pisala o možnostih in materialih, ki se jih lahko uporablja pri ustvarjanju z polymer clayem.
In June I'll write a bit more about some materials and the possibilities that we can use in creating with polymer clay.

Načeloma lahko z polymerom uporabljamo vse materiale, ki zdržijo temperaturo pečenja...nekaj pa je materialov in načinov, ki se jih lahko uporablja tudi po pečenju.
In principle, we can with polymer use all materials that withstand a baking temperature ... but also some of the materials that can be used after baking.

Eden takih in na mojih izdelkih največkrat uporabljenih dodatkov je oljna barva, saj z njo svoje izdelke patiniram.
One of these and one of most used on my products is oil paint.

Ponavadi barvo razrečim z oljem da je ravno prav mazava in jo nanesem z staro zobno ščetko (ali trdim čopičem) da jo potisnem v vse reže in s tem izdelku povdarim teksturo. Odvečno barvo pobrišem z mehko krpo (včasih tudi papirnato brisačo) in izdelek osušim v pečici...če mi tekstura izdelka dopušča, suh izdelek še narahlo pobrusim z srednje grobim papirjem.
Usually I dilute a paint with oil to be just right spreadable and then applied with an old toothbrush (or stiff paintbrush) to go into all the slots and emphasize the texture. Excess paint I wipe off with a soft cloth or with paper towel.
I bake polymer again to dry the remain paint ... if the texture of the product allow I also slightly sand with medium coarse sandpaper....kaj zmore malo oljne barve, je tukaj več kot očitno...... the change you can do with a little bit of oil paint ...


Na sliki je magnet/vazica narejena iz prazne žarnice oblečene v polymer. Močan magnet je skrit v rdečem polymer krogu, ki je z žico pritrjen na žarnico.
On photo is magnet / Vase made from discharged and with polymer coated light bulb. Strong magnet is in this red circle attached with wire on the bulb.
This was a project made for tutorial in Slovenian magazine in 2011.
2 komentarja:

  1. Vim para conhecer, e não me arrependi, gostei muito de tudo! Vou seguir para não perder de vista :)
    Beijo.
    Nita

    OdgovoriIzbriši