nedelja, 13. junij 2010

Drugačna merila

Vedno sem čutila, da sem v nekaterih pogledih drugačna...da najdem vrednote tam, kjer jih večina niti ne opazi. Da me radostijo stvari, ki so drugim samoumevne...da imam svoje merske enote za čas, potrebe in malo drugačno lestvico prioritet. Nimam občutka, da štrlim iz množice...definitivno, pa se v marsikateri vsakodnevni situaciji ostalih ne najdem, ne prepoznam.

Priznam, da sem od doma šla z mešanimi občutki...polna dvomov in tesnobe.
Ko sem prestopila prag, je pogovor stekel kot da sediva v dnevni ob kavici...in (kasneje v kopalnici) ob čiku.
Tekel je pogovor, tekle so solze in med vse se je mešal smeh...vsaka beseda je imela dodano vrednost-bližino.

Vesela sem, da znam pogledat na stvari iz drugega zornega kota...da se zavedam in cenim tisto kar imam, zato niti ne pogrešam tistega kar nimam...da sem našla svojo lestvico prioritet, še predno me je življenje prisililo v to...da imam zmožnost uživat v vsakem dnevu posebaj.

V meni je neka posebena mirnost...

5 komentarjev:

  1. Čudovito je, ko ugotoviš, kdo si, ko se zaveš, da nič ni samoumevno, ko se stvari dogajajo okoli tebe in ti stojiš trdno na tleh. To je posebna sreča, ki jo človek premleje in prežveči, nato pa izžareva, kot magnet za druge, ki si vedno znova in znova želijo bit v njegovi družbi.
    Lepo bodi in krasen začetek tedna želim.

    OdgovoriIzbriši
  2. Klavdija, kako pa je tebe lepo brat! Tako toploto izžarevajo tvoje besede, tvoje misli- so kot nekakšen balzam za izčrpano dušo in izmozgano telo. Saj zdaj mi je pa čisto jasno, kako zmoreš s takšno brzino hiteti skozi čas in ob tem toliko vsega ustvariti.
    Želim si - nekoč jutri ali pač enkrat - zazreti se v tvoje oči in v živo izmenjati vsaj nekaj besed in vem, da mi bo uspelo.
    Ostani še naprej tako različna in ustvarjalna pa ne pozabi življenja zajemati z veliko žlico!Čeprav se še nisem pridružila vam blogerkam, si vedno znova dovolim brskati po vaših skrinjah z zakladi in lepo mi je, veš!

    OdgovoriIzbriši
  3. O ja, tudi če ti nimaš tega občutka, prav gotovo štrliš iz množice. Si ena taka posebna oseba, pozitivno posebna. Jaz sem zelo vesela, da sem nekje v tvojem vesolju in da se najini orbiti vsake toliko časa križata. Pa ne bom zdaj tukaj dolgovezila ;)
    Hvala, da si to, kar si, ker se v tvoji družbi vedno počutim super, pa naj bo to stekleničkanje v tvoji kuhinji, vožnja v avtu brez besed ali pa superduper koncert ;)
    Uživaj v dnevih odklopa!

    OdgovoriIzbriši
  4. Hrandica...hvala! Vse kar lahko rečem je, da se trudim...trudim dojeti, posrkati in izživeti vsak trenutek...ker ko je v meni, je ta trenutek za vedno moj!

    Marjeta1953...hvala tudi tebi, za tako lepo napisan komentar. Ne boš vrjela, ampak jest sploh ne brzim...ustavljam se pousod in vsakič, ko začutim da se moram...in začuda, me velikokrat čas počaka-za trenutek postoji z menoj, da se napojim, naužijem...velikokrat me sicer tudi prehiti, pa se mu ne pustim sprovocirat :P...
    Ko me vidiš, ko se mi približaš...me le pocukaj...v Svetu moje ustvarjalnosti, si pa vedno dobrodošla :)

    Neža...škoda k si na morju...si si en orng kufe zaslužla...se mi pa zdi, da prideš še prau cajt za na Rudnik :)Tud meni je moje vesolje z vsemi vami, svetlečimi zvezdami, tko fajn!

    Petrovka...HVALA! Sm te čistorng ubogala!

    OdgovoriIzbriši