nedelja, 29. november 2009

Slikce...

...nekaterih stvari, ki mi jih je uspelo narest...













...in slike adventnega aranžmaja, ki je narejen iz vsegamogočegakarsemnašladoma in je letos začuda narejen celo pravočasno.




ponedeljek, 23. november 2009

Pregled in slovar "tujk"

Kolk časa se že nisem javla...mah ne gre, enostavno mi ne znese še tukaj kaj objavit, kar sem uspela narest.
Tud zdelele bom kratka :P:



V mojem slovarju imajo nekatere besede čist nov pomen:

Čas: pojm, ki ga že nekaj časa ne poznam...zaradi vsega, kar se mi dogaja in vsega kar me čaka ga nimam več...tud v meni ni nekega miru, stalna napetost me spremlja od trenutka ko vstanem...pa dokler ne grem v jutranjih urah spat



Ustvarjanje: stalno sem v fazi vlečenja stvari iz škatel in pospravljanja v njih...vmes uspem še kaj narest, ampak ne toliko kot bi morala (: ...hvala unmu tm gor imam pa stvari vsaj v glavi pošlihtane do te mere, da točno vem kako naj bi končni izdelki zgledali :P



Naročila: ...so pojm, ki ga enostavno ne morem upoštevat...vsaj v tej fazi ne-ni cajta, da bi ugajala še vsemu zmišljevanju...ljudje ne razumejo, da mi sproti ne znese narest vsega kar moram...sej bom, nardila bom tistih par 20 čestitk, sam da se u papir vržem (pred njim je še nakit u vrsti...grrrr)

Sejmi: se kopičjo, vabila in vloge tud...ampak kako mi bo zneslo po cele dneve nekje bit, hkrati pa imet kaj za prodajo, pa še ne vem...upam, da bom zdaj še lahko naredila toliko zaloge, da bom mela kaj prodajat :))))



Pa še kratek pregled dogodkov, ki so že bili...pa jih nisem uspela napisat (ampak so omembe vredni):

11.11.-Ustvarjalna prčkalnica No6...super druženje, polno smeha...vsakič znova pašeeee...šle smo se pa žičkanje :P

14.11.-Srečanje z mojimi babamižabami...en lep dan, ki se je začel super in končal še lepše

17.11.-dobila sem Unikat...v katerem je moj prispevek o embosiranju na Fimo...končno bom lahko pokazala kaj vse je nastalo pred objavo:P

19.11.-Ustvarjalan prčkalnica No6...spet smeh, pa tortica...pa plenic ne smem pozabit...hahahaha

20.11.-čvek ob kavici z 2 super pupama...jest bi šeeeee...Milica in Petra, dam kar za kufe gor?

Vmes prej in pol...polno barv, packanja, uživanja...luft je treba zrihtat!

Kaj me še čaka:

-25.11.-Ustvarjala prčkalnica No7...tokrat se bomo lotle stekla :P

-27.11.-spet kofetkanje...tokrat bomo transferasto obarvane:)))...Milica in Petra-komej čakam!

- 1.12.-Slovenske Konjice:...vodim delavnico v gimnaziji-izbirni predmet Stekleničke upanja...full sem ponosna in vesela, moja želja je da bo sčasoma na večih šolah tako


-1.12.-Zreče:...Ustvarjalna prčkalnica od 16.30 do 20h...delale bomo takele obeske:
(če katero zanima: vse ostale informacije in prijava na delavnico...tukajle: klavdija.kurent@gmail.com)

3.12.-Ustvarjalna prčkalnicaNo7

6.12.-sejem v Austriji...zato tud packam kot nora

od 7.12. do 18.12.- stojnica v pasaži Maxija...upam, da se uspem dogovorit za mizo in bodo lahko tudi delavnice za Stekleničke upanja

19.12-sejem v Škofji Loki...če mi bo ratalu kaj "materiala" še met, za prodajo

takoj po novem letu-...poskrbeti da bo narejenih 250 knjižnih kazal...sem vodja projekta za Lions klub

Vmes prej in pol, pa imam še cel kup naročil za nakit, čestitke...skratka dela mi ne manjka.

Tko...zdej grem pa naprej delat!

Slike?
...jah slike pa bodo, enkrat bodo...če ne prej, enkrat konc januarja...hahahaha

torek, 10. november 2009

Ustvarjalna prčkalnica No5

Pravzaprav bi morala že v naslovu pisat v dvojini...namreč pokazala se je potreba in delavnice so sedaj vsak teden. V vmesne tedne so dodane še srede.


Tokratna tehnika je bila imitacija kamna:



Prva delavnica je močno spominjala na ping-pong :)))) , saj sta si me Aknela in Petra podajali kot žogco...in ja, blo je nadvse lušn! Sploh me nista pošiljali v aut, več ali manj sem bila skoz na mizi :))))...pa u škatli :)))) Nahrčkale, načudle in naslinle smo se kar za nekaj časa. In čisto malo je manjkalo, da bi me z svojimi žvaucami okužle.


Tudi v četrtek je bilo super fajn!...mogoče bi se ga lahko primerjalo z odbojko :))))...tokrat so si me podajale vse iz stalne ekipe, moram pa rečt da so nekatere res čist samostojne in so me samo podale naprej do druge...tokrat sem malo manj brskala po škatli...in malo večkrat povaljala in pobrusla fimo...ampak tud tokrat sem se narežala...prav do solz:)))
Me pa neizmerno veseli, da na novi članici po delavnici ni bilo vidnejših posledic...hahahaha....

Seveda sem zopet razdelila DN in oblubila novo nagrado.

Ker sem malo bolj v krizi (beri:lena sm k fuks:P), sem se odločla da je nagrada kar 1 od obeskov na sliki zgoraj (katerega bo imela, pa si bo nagrajenka izbrala sama:P)

Tolele pa so slike DN:
Namo

Kreal


Princess


Jesenski list


Mily


Aknela69

Visoka napetost in pomanjkanje energije

Čeprav sem zaradi vseh zdrah, ki se dogajajo okoli mene, napeta kot struna...sem po drugi strani tako izžeta, da se po cele dneve prekladam kot smrkelj, iz enega v drug kot.
Prou grozn se počutim.

Seveda nimam spet nič kaj posebnega za pokazat, nič kaj posebnega za povedat...pa vseeno teden ni bil brez posebnosti.
Že dalj časa me spremlja nek čuden svojevrsten kaos...vsemogočen in nenadzorovan.
Najbrž sem se nalezla hčerine euforije okoli predstave, jo spodbujala in ji bila ter sem ji še v moralno oporo. Komaj sem čakala premiero, da se vse poleže...pa se ni...
...namesto šampanjca, je ob koncu, predstava odprla vse možne ventile Slovencelnov...in priča sem kupu nebuloz, ki jih je človek zmožen bruhnit po drugem, zaradi lastne zaplankanosti, nerazgledanosti in nesposobnosti.
Res mi ni jasno, kateri kmetje so kupovali karte?!?...da so pričakovali napisane avtorje, tud že zdevnaj pokojne, kot je Frenk Sinatra!!!! To je res mal preveč, tud za Slovenceljne!
Res ni mi jasno, da ne znajo ločit med požrešnim organizatorjem, ustvarjalnim koreografom in vsestranskimi plesalci. Za njih so vsi isti, vsi enako pokvarjeni...vsi enako krivi.
Če kaj, je moja hči iz tega šmorna odnesla večja jajca.
Debelo kožo, pa ima že kar lep čas...tudi po zaslugi tako razvpite Mojce.
Ena od redkih pozitivnih stvari pri tem absurdnem tednu...je tudi ta, da me je Petra spomnila, da je že davno nabavljena srebrna glina, komaj še dobra...
Zato sem se je končno lotila.
Še predno sem začela, sem si dovolila da kaj zajebem...tko čist zares, sm se odločla da bom vrgla tud kaj v smeti, če bo treba.
Lena kot sem, si niti nisem pogledala kakih navodil, niti nisem prebrala priloženih...delala sem po občutku in spominu. Niti si nisem prav precizno izdelala načrta, le v glavi sem si okvirno zamislila nekaj organskega, napokanega, podobnega luknjasti površini lune...skratka nekaj robustnega, nič kičastega in spedenanega. Nekaj takega, kar očitno odraža moje trenutno stanje.
In?
Začuda, me je srebrna glina pustila popolnoma hladno...čisto nič navdušeno, nič motiviano in inspirirano.
Kot prvo, vsebina paketka je tako majhna, da sem kar pobulila ko sem jo odprla (tukaj je res malo muske za kar nekaj denarja)...tudi material sam, me ni navdušil...ne pred ne po pečenju.
Nastal je talele obesčič:
...zanalašč poln razpok (ja, te se pa tukaj res lepo in lahko nardijo), kraterjev, nepobrušen in neobdelan. Po eni strani mi je všeč, saj je nastal točno tak, kot sem si ga zvizualizirala-tak organski...po drugi pa mi ni nič posebnega.
No mogoče se v kratkem odločim in ponucam še kar imam...materialu dopuščam namreč možnost, da nisem ravno prave volje in me zato ni fasciniral.
Bomo videli.